Hvordan starte din egen veiledningsvirksomhet

Å starte egen veiledningsvirksomhet krever en god del planlegging, men du kan vanligvis starte med et relativt lavt budsjett og gradvis utvide virksomheten din over tid.

Det er alltid etterspørsel etter gode veiledere, enten for å hjelpe elever med å holde tritt med deres klassekamerater, å stimulere hjernen til begavede studenter, eller for folk som vil forbedre et språk osv. Mulighetene er mange. Noen ganger trenger folk veiledere til å hjelpe dem med å gjennomføre viktige undersøkelser eller forberede seg på avansert utdanning. Du kan til slutt få så mye arbeid for virksomheten din at du må ansette andre veiledere for å hjelpe deg med å møte etterspørselen.

Sett opp en liste over emnene du vil tilby

Sett oppen liste over emnene du vil tilby i din veiledningsvirksomhet. Du bør være erfaren og dyktig i fagene du vil tilby.

Bestem aldergrupper

Bestem deg for aldersgruppene til de du vil veilede. Noen ganger er fag for barneskolen og og grunnskolen selvsagt enklere å undervise i, men veiledning av studenter og voksne kan også gjøre det lettere å oppfylle dine inntektsmål.

Hvor?

Bestem deg for hvor du vil veilede kundene dine. Du kan veilede fra hjemmet eller kontoret ditt, eller tilby å veilede kundene dine i deres egne hjem. Du kan også sette opp veiledningstimer på offentlige steder som inkluderer biblioteker og lokale kaffebarer. I tillegg, kan du leie eller kjøpe kommersiell plass til din veiledningsvirksomhet, spørre et senter om å gi deg mulighet til å veilede barn i noen av deres rom, eller til og med tilby veiledningstjenester på nettet.

Sett opp en strategiplan

Sett opp en strategiplan for din private veiledningsvirksomhet. Inkludere planer for å tiltrekke deg og beholde kunder, samt hvordan utvide virksomheten din. Kanskje du har lyst å starte din egen nettbutikk? Klikk her for mer informasjon om hvordan starter din egen nettbutikk.

Innkjøp av nødvendig utstyr

Selv om du kanskje ikke trenger mye utstyr for å komme i gang, kan det være smart å handle inn penner, blyanter og papir. Du kan også kjøpe studieguider og visuelle hjelpemidler til din bedrift. I tillegg, kan du laste ned regneark og leksjonsplaner fra diverse nettsider.

Ta kontakt med din lokale avdeling for lisensiering og inspeksjon, eller fylkeskontoret for å finne ut om du trenger en bedriftslisens. Noen ganger kreves det lisensiering for denne typen virksomhet, selv om du starter en hjemmebasert virksomhet.

Forsikring og regnskap

Spør en forsikringsagent om du trenger foretaksforsikring. Hvis du vil veilede fra ditt hjem eller næringseiendom, kan du trenge ansvarsforsikring. Sett opp et regnskap for veilednings-virksomheten din. Hvis du har det travelt og trenger hjelp med dette, finnes det profesjonelle firma som Ibistic.com som kan ta seg av dette og hjelpe deg med fakturering. Undersøk her.

Skaff deg kunder til din nye virksomhet. Lag et flygeblad og legg det i biblioteker, handlesentre, dagligvarebutikker og andre steder hvor det er sannsynlig at studenter og foreldre ofte kommer. Sett inn annonser i lokale aviser, høyskole-aviser og for eksempel på Finn.no. Du kan også be skoler om å henvise elever til deg eller i det minste tillate deg å henge opp en annonse på oppslagstavlene deres.

Skaff deg en egen nettside

Opprett en bedrifts-nettside for din veilednings-virksomhet. Potensielle kunder kan da enkelt finne virksomheten din på Internett.