Ønsker barna dine å kunne spise is morgen, middag og kveld – og du vil helst at de skulle fått i seg litt mer frukt?
De to tingene kan nemlig kombineres i denne bananisen på pinne.
Ispinnene er veldig enkle å lage, og rett og slett ganske sunne. Og ja, voksne kan også nyte dem!
Til 4 ispinner trenger du:
2 modne bananer
100g mørk sjokolade
Nøtter, kokosmel, frysetørkede bær eller lignende til strø – jeg brukte hakkede salte mandler
Skrell bananene og skjær dem over på midten (ikke på langs).
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/b0/0d/b00d61899ac203daac0b906056f8c35b.webp)
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/eb/aa/ebaaade4dadfc8a69d9e1017fe2194b3.webp)
Stikk en ispinne av tre i hver halve banan, og pakk dem ned i individuelle fryseposer.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/d5/42/d54248ac0241d7f7c30748efde586e50.webp)
Legg bananene i fryseren til de er gjennomfrosne.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/da/e0/dae0c8d4684cf1860617acd215f84aa7.webp)
Hakk de saltede mandlene mellomfint.
Smelt den mørke sjokoladen på veldig svak varme i en gryte, eller alternativt over et vannbad.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/b7/6e/b76ec6f4da8606f981f859c6d3e9daf9.webp)
Dypp de frosne bananene i den smeltede sjokoladen eller bruk en matpensel til å pensle sjokoladen på bananene.
Sjokoladen stivner fort, så vær klar med nøttestrøet med én gang – jeg brukte hakkede salte mandler.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/50/f8/50f8a552e3be728e55c63f602472175a.webp)
Bananispinnene kan nå legges på frys igjen – i deres respektive poser – eller spises med det samme.
Og så: Vær så god.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/7c/8a/7c8a4136836f91bc97be9e6a9211baba.webp)
Sabine Murati er 26 år og er utdannet naturopat i biologisk medisin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosatt i Canada, og blogger om steinalderkost og helse på www.mypaleopantry.com.