Denne italienske kikerteretten vil revolusjonere sommermatlagingen din!

29/05/2024 22:43

Henrik R

Oppskrifter
Foto: Dagens.no
Hvis du vil imponere venner og familie med en deilig italiensk rett, har vi oppskriften klar.

Selv om vi ofte forbinder gryteretter og simreretter med vinterens kulde, kan de også være fantastiske i sommermånedene.

Garbanzos a la italiana er et ideelt eksempel på en rett som fungerer like godt på en varm sommerdag som på en kjølig vinterkveld.

Lett og sunn oppskrift til sommeren

Denne deilige middelhavsretten er både enkel å lage og utrolig smakfull.

Den kan serveres alene eller kombineres med forskjellige tilbehør takket være den smakfulle tomatsausen.

Oppskriften er allsidig og kan tilpasses etter dine preferanser, enten du foretrekker en kremet konsistens eller en fastere tekstur.

For å intensivere smaken kan du tilsette friske urter som persille eller basilikum rett før servering. Og hvis retten blir litt tørr, kan du alltid tilsette litt vann eller grønnsaksbuljong for å holde den saftig.

Ingredienser

2 kopper kokte kikerter

2 pølser (valgfritt)

2 fedd hvitløk

250 ml naturlig tomatsaus

1 vårløk

Olivenolje

1/2 rød paprika

1/4 løk

1/2 teskje salt

1/2 teskje cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. Kok kikertene Hvis kikertene ikke allerede er kokt, skal de kokes til de er møre. Du kan også bruke kikerter fra boks for å spare tid.

  2. Forbered grønnsakene Varm litt olivenolje i en stor panne på middels varme, og tilsett finhakkede hvitløksfedd. Surr i et par sekunder.

  3. Tilsett grønnsakene Tilsett deretter hakket rød paprika, løk og vårløk skåret i tynne ringer. La det hele steke til grønnsakene er møre. Hvis du bruker pølser, er det nå de skal tilsettes.

  4. Brun pølsene Stek til pølsene er gyldne og gjennomstekte. Skru ned varmen slik at ingrediensene ikke brenner seg. Tilsett deretter kikerter og tomatsaus, og bland godt.

  5. Krydre retten Krydre retten med salt, cayennepepper og eventuelle andre krydder du liker. La det småkoke på lav varme i 10-15 minutter, slik at smakene får blandet seg.

  6. Servering Server de italienske kikertene varme, enten alene eller med potetmos, ris eller grillede grønnsaker. Et stykke sprøtt brød er også deilig til å dyppe i sausen.

Tips for perfekte kikerter

For å oppnå den beste konsistensen på kikertene, kan du legge dem i bløt i lunkent vann i minst 12 timer utenfor kjøleskapet. Hvis vannet har høyt kalkinnhold, kan du tilsette en teskje natron for å gjøre dem mykere.

Etter bløtlegging skal kikertene skylles godt før de kokes i mineralvann med lavt innhold av kalsium og magnesium. Når vannet koker, la kikertene koke på høy varme i fem minutter for å fjerne eventuelle urenheter, og skru deretter ned varmen for å unngå at de blir for myke.

Garbanzos a la italiana er en enkel og sunn rett som passer perfekt til både vinter og sommer. Prøv denne oppskriften neste gang du har lyst på en smakfull og rask rett som vil imponere gjestene dine.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.