Denne melløse godbiten, med et skall av sitron og appelsin for en frisk og saftig vri, kommer komplett med en kremet kremostfrosting, noe som gjør den til et perfekt valg for påske eller enhver spesiell anledning.
S-kueche deler denne bemerkelsesverdig enkle oppskriften som gir den tradisjonelle gulrotkaken et nytt nivå av saftighet og smak, og forsterker den med smaken av sitrus.
Og det er ekstremt enkelt å tilberede: Bare fordel kakedeigen på et bakepapir eller i en form, stek og topp med et jevnt lag med kremostfrosting.
Ingredienser:
Til gulrotkaken:
400 g gulrøtter
Skall og 2 spsk saft av 1 appelsin
Skall og 1 spsk saft av 1 sitron
400 g malte mandler
1 stor ts bakepulver
100 g maisstivelse
½ ts salt
5 egg (hvite og eggeplomme atskilt)
170 g sukker
50 ml rapsolje
For frostingen:
280 ml fløte
280 g kremost
70 g melis
Skall av 1 sitron
Skall av 1 appelsin
Dekorasjon:
Gulrot
Pistasjnøtter
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 175 °C (347 °F) og ta et stekebrett eller en bakeform med bakepapir.
Riv gulrøttene fint og skrell sitrusfruktene, og bland deretter gulerøttene sammen med saften fra sitrusfruktene.
Kombiner maisstivelsen og bakepulveret i en stor bolle, og tilsett deretter de malte mandlene.
Pisk eggehvitene med en klype salt til skum og sett til side i kjøleskapet.
I en separat bolle, visp eggeplommene med sukker til de danner et hvitt skum.
Ha gradvis inn gulrot- og mandelblandingen i eggeplommene, og bland deretter inn olje og juice.
Vend forsiktig inn de piskede eggehvitene i to deler, bland forsiktig med en slikkepott.
Ha røren over i den forberedte formen eller bakeplaten, jevn den ut og stek i ca. 45 minutter.
For frostingen, pisk kremfløten til den er stiv, og bland deretter kremosten med sitron- og appelsinskallet til en jevn røre.
Når kaken er avkjølt, smør den med kremostfrosting og dekorer med gulrøtter, og pistasjnøtter etter ønske.
Nyt denne herlig friske og saftige sitronappelsingulrotkaken, et perfekt tillegg til påskefeiringen eller enhver festlig anledning.