Fristende airfryer-oppskrift: Slik lager du den enkelt

23/05/2024 15:09

Sofie

Oppskrifter
Foto: Shutterstock
En enkel airfryer-oppskrift vil gi deg vann i munnen.

Airfryeren har blitt en fast del av kjøkken i hele landet. Kjøkkenapparatet sto øverst på utallige nordmenns ønskelister til jul, og i dag vil sikkert mange betegne det som uunnværlig.

Og skulle du være blant dem som eier en airfryer, er det god grunn til å spisse ørene.

En ny og økonomisk oppskrift på airfryeren har fått gjennomslag blant kokkeentusiaster som vil ha sprø poteter uten bryet med å skrelle og tilberede ferskpoteter.

Express.co.uk deler det gjennom matekspert Katy Kicker.

Ifølge mateksperten kan du oppnå perfekte resultater med hermetiske poteter, som er både raske og enkle å tilberede:

"Det er ideelt hvis du ikke har lyst til å skrelle ferske poteter og tilberede dem selv eller bare vil ha en superrask siderett som kan tilberedes på sekunder," sier hun og legger til:

"Denne oppskriften tar bare sekunder å tilberede, og du vil bli overrasket over resultatene du kan oppnå".

Dette trenger du

  • En boks hermetiske poteter eller glasspoteter (ca. 570 g, 350 g etter avtømming)

  • Salt og pepper

  • Tørket persille

  • Spray med vegetabilsk olje

  • Hvitløkspulver

  • Paprika og rosmarin (valgfritt)

Slik gjør du det

  1. Før du skal steke potetene, må de tømmes fra boksen og skylles flere ganger for å fjerne eventuelle rester. Skjær større poteter i to eller tredjedeler for å sikre at alle har samme størrelse. Etter at potetene er kuttet, tørk dem med et rent håndkle.

  2. Drypp dem med vegetabilsk olje for å belegge huden og krydre rikelig med salt og pepper etter smak. Det er viktig å ikke tilsette de andre krydderne på dette tidspunktet.

  3. Ha de saltede potetene over i en ren airfryer-kurv og stek i 12 minutter ved 180°C.

  4. Dryss deretter over en kvart teskje tørket persille, hvitløkspulver og valgfri paprika eller rosmarin.

  5. Ringle over litt mer matolje og rist airfryer-kurven for å dekke potetene med krydder.

  6. Sett deretter kurven tilbake i airfryeren og stek i ytterligere 10 minutter ved en høyere temperatur på 200 °C.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.