Havresmoothie med kakao: Oppskriften for å starte dagen med energi og deilig smak

19/06/2024 14:00

Sofie

Oppskrifter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lag denne deilige smoothien slik at du kan nyte den tidlig på dagen og fylle deg med masse energi resten av dagen.

Skjem bort smaksløkene dine med denne utsøkte kombinasjonen til din neste frokost og start dagen med god energi og en positiv innstilling.

Denne smoothien kombinerer kakao og havre, to ingredienser du sannsynligvis allerede har hjemme. Hvis ikke, er de enkle å få tak i.

Havre er et av de mest komplette og sunne kornene. Den kommer fra plantefamilien Poaceae og inneholder fiber, vitaminer og mineraler. Blant fordelene er havre med på å redusere nivået av dårlig kolesterol (LDL), senke blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdom.

I tillegg har havre en mettende effekt, som bidrar til å kontrollere appetitten og gir rikelig med energi. Sammen med kakao får du en balansert og søtlig smak som gjør morgenen din enda bedre. Her er en enkel oppskrift på hvordan du lager denne deilige drinken.

Ingredienser:

  • 60 g havregryn

  • 1 ss kanelpulver

  • Honning etter smak (valgfritt)

  • 300 ml skummet melk

  • 3 ss kakaopulver

Slik gjør du:

  1. Hell havre, kakaopulver, kanel og skummet melk i en blender

  2. Bland til du får en jevn blanding. Du kan tilsette honning etter smak (valgfritt)

  3. Server og nyt umiddelbart

Ettersom de fleste liker å drikke smoothien sin kald, finnes det ulike alternativer i denne forbindelse. Du kan velge å blande isbiter sammen med resten av ingrediensene, som er en fin måte å gjøre det på.

Du kan også velge å bare fylle et glass med isbiter, deretter heller du smoothien over dem. I de fleste tilfeller vil det ikke ta lang tid før isbitene avkjøler smoothien. Hvis du ikke vil ha den kald, kan du bare drikke den etter at du har laget den i blenderen din.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.