Hjemmelagde salte mandler - den enkle metoden

27/7/16 14:45

Anniken Hauge

Oppskrifter
Foto: Sabine Murati/Dagens.no
Foto: Sabine Murati/Dagens.no
Spis de som snacks eller bruk de til å piffe opp salaten.

Salte mandler er en av mine absolutte favoritter når det kommer til snacks. Og heldigvis er de superenkle å lage selv!

Til 1 porsjon trenger du:­­
200g mandler
1 stor ss grov Himalayasalt eller havsalt
2-3 dl kokende vann

Slik gjør du:
Løs opp saltet i det kokende vannet – bruk en gryte eller en ildfast bolle.

 

Hell mandlene i saltvannet. Mandlene skal være noenlunde dekket av vannet, så hell på litt mer vann hvis 2 dl ikke er nok.

Sett på et lokk, og la mandlene stå i 20-25 minutter. 

Etter 20-25 minutter i laken av saltvann er det tid for å drene mandlene for vann.

Fordel mandlene på et stekebrett kledt med bakepapir, og stek de i en forvarmet ovn på 150°C i ca. 20-25 minutter.

Vend mandlene rundt noen ganger underveis.

La mandlene avkjøles på brettet og oppbevar dem i en lukket beholder – da vil holdbarheten være lang. 

I teorien – de salte mandlene blir som regel spist opp fort.

Sabine Murati er 26 år og er utdannet naturopat i biologisk medisin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosatt i Canada, og blogger om steinalderkost og helse på www.mypaleopantry.com

En ung kvinne innså den forferdelige sannheten da hun så ned på undertøyet sitt.
Tre bestevenner gjorde et lite klassisk dørtriks, men det hele endte tragisk da de valgte feil hus å gjøre det på.