Perfekt frokostidé: Sunne havre- og mandelpannekaker du må prøve

09/06/2024 06:00

Sofie

Oppskrifter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gjør det enkelt for deg selv å lage en deilig og lett frokost med havre og mandler med denne oppskriften.

For å starte dagen godt er det ingenting bedre enn en god frokost. Unn deg selv disse deilige havre- og mandelpannekakene, som må sies å være den perfekte kombinasjonen for en rolig morgen.

Pannekaker er et av de mest populære valgene til frokost, da de er enkle å lage, men samtidig har noe helt spesielt å by på.

Vanligvis er de laget med mel fra supermarkedet, men noen lager sitt eget mel eller bruker andre ingredienser for å gjøre dem sunnere. Et av de grunnleggende forslagene er å legge til litt havre i oppskriften.

Nedenfor kan du lese om hvordan du enkelt lager deilige og luftige havre- og mandelpannekaker. Kombiner dem med banan, jordbær og litt syltetøy eller honning hvis du har lyst på dette.

Havre- og mandelpannekaker:

Ingredienser:

 • 300 g havregryn

 • 1 banan

 • 250 ml vegetabilsk eller vanlig melk

 • 1 egg

 • 1 ss vaniljeekstrakt

 • 1 ss malt kanel

 • 1 spiseskje sukker

Slik gjør du:

Til denne oppskriften trenger du havremel. Hvis du bare har havregryn hjemme, er det bare å blende dem i en food prosessor eller blender.

 1. Når du er klar, tilsett en banan, vaniljeekstrakt, sukker, malt kanel, melk og et egg i blenderen. Bland til massen er homogen.

 2. Tilsett til slutt mandler og bland igjen.

 3. Varm opp en panne med litt smør. Hell litt av røren på pannen på middels varme og fordel den til pannekaker.

 4. Stek dem på begge sider. Gjenta prosessen til all deigen er brukt opp.

 5. Server pannekakene med frisk frukt, hjemmelaget syltetøy eller honning.

Ikke alle har tid og energi til å lage pannekaker til frokost hver dag. I helgen kan det derimot bli en annen sak.

Hvis du vil unne deg selv og familien din en spesiell frokost i helgen, er det derfor verdt å prøve å lage disse pannekakene. Du kan være helt sikker på at det blir en stor hit både hos deg og familien din.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.