Slik lager du hjemmelagde, luftige og kjempegode pannekaker på en enkel måte

30/05/2024 06:00

Sofie

Oppskrifter
Foto: Shutterstock
Denne oppskriften på å lage deilige pannekaker hjemme er både enkel og rask. Her kan du lære hvordan du lager pannekakene dine.

Pannekaker kan fylles med mange forskjellige typer godsaker, som inkluderer både søtt og salt. Det kan f.eks. være frisk frukt, pisket krem, is eller noe helt annet. Men en skikkelig god pannekake kan også lages direkte på pannen og nytes alene.

Med denne oppskriften kan du lære å lage noen veldig luftige og deilige pannekaker med et snev av sukker for å enkelt karamellisere dem på pannen.

Hvis du foretrekker en ekstra søt pannekake, kan du tilsette opptil 2 ss sukker per pannekake. del. Hvis du foretrekker en pannekake uten sukker, er det bare å la den stå.

Ingredienser:

  • 2 store egg

  • 1 1/4 kopper melk ved romtemperatur

  • 120 g hvetemel

  • 4 ss sukker

  • 1/2 ts salt

  • 3 ss usaltet smør, smeltet og avkjølt, pluss 1/2 ts. kaldt usaltet smør

  • Blåbær og melis til pynt (valgfritt)

Forberedelse:

Trinn 1:

Bland egg, melk, mel, sukker, salt og 3 ss smeltet smør i en blender til deigen er jevn. Det tar ca. 1 minutt. Dekk til og avkjøl i minst 1 time eller opptil 2 dager.

Steg 2:

Varm opp en panne på middels varme. Smelt 1/2 ts kaldt smør i den forvarmede pannen. Skru ned til middels varme. Pisk røren kort, hell deretter 1/4 kopp i midten av kjelen, fjern kjelen fra varmen og vipp den lett i en sirkulær bevegelse for å hjelpe røren å spre seg til en jevn sirkel.

Stek til toppen er fast og bunnen gyllen - ca 45 sekunder. Snu og stek den andre siden til den er gjennomstekt, noe som vil ta ca. 45 sekunder til.

Trinn 3:

Bruk en slikkepott til å brette pannekaken i kvarte. Overfør til en tallerken. Gjenta med den resterende deigen, som skal gi deg totalt åtte pannekaker.

Trinn 4:

Server med blåbær eller hva du foretrekker. Det kan f.eks. kan også være melis, sukker eller is.