Trump ber Biden ta en kognitiv test – men så dummer han seg

28/06/2024 15:00

Emma

Politikk
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Donald Trump skapte uønsket oppmerksomhet rundt egne kognitive evner.

President Donald Trump tråkket på usikker grunn da han midt i en selvsikker fremstilling av sin egen intelligens tok feil av navnet på sin tidligere lege.

Det skriver det amerikanske medie NBC News.

Det hele utspilte seg da Donald Trump under en tale foreslo at president Joe Biden burde ta en kognitiv test – akkurat som han hadde gjort selv.

Donald Trump skrøt av den kognitive testen han hadde tatt i 2018, administrert av Dr. Ronny Jackson, som har tjent under både Obama- og Trump-administrasjonene.

Men midt i sin beretning omdøpte Donald Trump sin lege til Ronny Johnson i stedet.

– Jeg tok en kognitiv test og besto den. Doc Ronny – Doc Ronny Johnson, sa Trump, tilsynelatende uvitende om feilen, mens han fortsatte: "Kjenner alle Ronny Johnson, kongressmedlem fra Texas? Han var lege i Det hvite hus."

Feilen skjedde komisk akkurat da Donald Trump kritiserte Joe Biden og sa at presidenten burde ta en lignende test for å bevise sin mentale skarphet.

Ironien gikk ikke upåaktet hen, og Biden-folkene var raske til å reagere. De la ut et klipp av Donald Trumps sammenblanding på sosiale medier, som raskt fikk over 18.000 likerklikk.

Denne episoden er ikke første gang Donald Trump har forvekslet navnene på fremtredende personer. Tidligere har han forvekslet republikanernes presidentkandidat Nikki Haley med tidligere speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, og har omtalt Ungarns statsminister Viktor Orbán som Tyrkias leder.

Selv da han forvekslet Joe Bidens navn med tidligere president Barack Obama, forsvarte Donald Trump det som «sarkasme».

Donald Trump, som nettopp har fylt 78 år, har ofte forsøkt å fremstille Biden, som er 81 år, som mentalt inkompetent.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.