5 ukjente kystbyer du bør besøke i Italia

25/06/2024 08:00

Sofie

Reiser
Panoramautsikt over Porto Cervo om morgenen. Foto: Shutterstock
Panoramautsikt over Porto Cervo om morgenen. Foto: Shutterstock
Disse fem kystbyene fortjener definitivt et besøk. De er rike på historie og har krystallklart vann.

Italias skjønnhet er ikke begrenset til de store byene og de mest kjente og overfylte stedene. Det er utallige mindre kjente kystbyer som vil overraske deg.

Fra nord til sør og på øyene finner du små byer med lang historie, som ligger like ved klart og krystallklart vann. Dette er steder du kan reise på ferie, men også steder hvor du kanskje til og med ønsker å bo.

  • Castiglione della Pescaia

  • Cervo

  • Giovinazzo

  • Tortoli

  • Scopello

Castiglione della Pescaia

Castiglione della Pescaia er en sjarmerende by i provinsen Grosseto, som ligger ved det vakre Tyrrenhavet. Den spesielle beliggenheten tilbyr panoramautsikt over havet og kysten rundt.

Byens sjarm ligger i dens historiske arkitektur og brosteinsbelagte gater. Steinhus, trange smug og koselige torg skaper stemning fra en annen tid. Spesielt slottet som ruver over byen er veldig vakkert.

Men Castiglione della Pescaia er ikke bare et historisk sted. Du finner mange strender langs kysten hvor du kan bade. For en annerledes opplevelse, besøk Diaccia Botrona naturreservat, som er et våtmarksøkosystem. Dette er helt klart en av kystbyene som er verdt å besøke i Toscana.

Cervo

Cervo er en juvel som ligger på den liguriske kysten. Denne landsbyen, som ligger i provinsen Imperia, er kjent for sine trange brosteinsbelagte gater og pastellfargede hus som klatrer opp i åsene. Utsikten over det blå havet åpner seg i sentrum.

En av hovedattraksjonene i Cervo er Clavesana-slottet, som tilbyr panoramautsikt over havet og omgivelsene. Også veldig interessant er kirken St. Johannes døperen, bygget rundt 1600-tallet, og Santa Catarina-oratoriet fra 1200-tallet.

Om sommeren kommer senteret til live med den internasjonale kammermusikkfestivalen.

Giovinazzo

Giovinazzo er en liten by ved Adriaterhavet i provinsen Bari. Dens privilegerte beliggenhet tilbyr fantastisk utsikt over havet, noe som gjør det til et ideelt sted for en avslappende ferie.

Byen er rik på historie og byr på attraksjoner som katedralen Santa Maria Assunta og det historiske Palazzo Ducale. Et annet symbol på byen er Tritoni-fontenen, skapt av en lokal skulptør.

Det er selvfølgelig også havet med mange strender og strandklubber. Byen ligger kun 30 minutter fra Bari og 15 minutter fra flyplassen, noe som gjør den til et sentralt sted for å utforske Sør-Italia.

Utsikt over havnen i Giovinazzo dominert av en majestetisk bygning av den lokale katedralen i Italia. Foto: Shutterstock

Tortoli

De fargerike husene i Tortolì, lokale restauranter og håndverksbutikker gir et glimt av sardinsk kultur og tradisjon. Denne sjarmerende byen ligger i Nuoro-provinsen, som ligger i nærheten av Arbatax.

Hvert hjørne av Tortolì har en historie å fortelle, som inkluderer alt fra gamle kirker til flotte tårn. I nærheten finner du også et arkeologisk område med levninger fra den nuragiske sivilisasjonen.

Tortolì er også kjent for sine strender med krystallklart vann og hvit sand. Etter en dag ved sjøen kan du nyte en middag med Culurgiones og Cannonau-vin.

Scopello

Scopello er en sjarmerende fiskerlandsby på nordvestkysten av Sicilia og er absolutt verdt et besøk. Denne lille byen i provinsen Trapani, med sine steinhus og brosteinsbelagte gater, er en ekte skjult perle. Når du kommer inn i Baglio di Scopello, som er en gammel arabisk bosetning, føles det som å reise tilbake i tid.

Scopello er kjent for sine faraglioni, som er enorme steiner som reiser seg fra havet og skaper et unikt panorama. I nærheten kan du også besøke Tonnara di Scopello, en gammel tunfiskfabrikk som har blitt omgjort til et museum, eller ta en spasertur i den nærliggende Riserva Naturale dello Zingaro.

Ikke glem å smake på det lokale kjøkkenet. Fiskeretter er en ekte glede, det samme er de tradisjonelle sicilianske dessertene. Her finner du typiske retter fra Trapani og Castellammare del Golfo, som busiate eller couscous. Og ikke å glemme den lokale pane cunzatu, som er en deilig gatemat.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.