Advarer mot å pakke populære dingser i kofferten: Over 20.000 blir beslaglagt årlig

05/03/2024 09:00

Emma

Reiser
Foto: YouTube / OBS: Genrefoto
Foto: YouTube / OBS: Genrefoto
Det er viktig å være forsiktig så du ikke pakker denne gadgeten i kofferten.

Det er mange utfordringer når det gjelder flyreiser, og mange reisende står ofte overfor en kompleks labyrint av prosedyrer og bagasjeregler som de ikke helt har oversikt over.

Mange er uforberedte og usikre på hva som er tillatt i kofferten og håndbagasjen, noe som kan føre til frustrasjon, forsinkelser og inndragninger.

Og faktisk er det en veldig spesiell ting som du ikke skjønner at du ikke under noen omstendigheter må pakke i kofferten.

Det er strengt forbudt å ha pakket en powerbank i innsjekket bagasje som du ikke har tilgang til under reisen.

Flyselskapet Avinor konfiskerer mer enn 20.000 powerbanker på årsbasis, og grunnen til dette er ganske enkel:

– Kraftbanker inneholder litiumbatterier som kan antennes spontant. Disse batteriene produserer sitt eget oksygen når de brenner og er derfor vanskelige å kontrollere, sier Ole Folkestad, senior sikkerhetsrådgiver i Avinor, i en pressemelding, og oppfordrer folk til ikke å pakke disse i innsjekket bagasje.

– Når en passasjer sjekker inn, inngår de en kontrakt med flyselskapet ved å svare på om de har med seg farlig gods. Ved å frakte batterier i innsjekket bagasje bryter de denne kontrakten, og dermed loven, sier han videre.

Dette betyr imidlertid ikke at du bør klare deg uten powerbanken din mens du er på farten, men bare husk å pakke den i håndbagasjen i stedet.

Skulle det skje å ta fyr under en flytur, har personalet noen helt spesielle poser som gjør at de kan få situasjonen under kontroll. 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.