Advarer reisende: Pass på

09/07/2024 11:34

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Advarer alle reisende.

Sol, sommer – og en tur på kummen.

Det er ikke akkurat den ønskede feriekombinasjonen når man skal ut i sørlandsvarmen, men det har i økende grad vært tilfelle i år for et reisemål som er populært blant reisende:

Tyrkia.

Ifølge Gjensidige og Gouda Reiseforsikring har antall saker i landet økt med over 35 prosent i første halvår sammenlignet med samme periode i fjor.

Og det har hovedsakelig handlet om «ulike typer magevirus som krever hjelp fra sykehus eller lege».

Derfor forventer Louise Hertzum Andersen, Head of Specialist i Gouda Reiseforsikring, en lignende – økende – trend i den kommende høysesongen.

– Tyrkia er bare ett eksempel på et populært reisemål, hvor vi ser mange tilfeller av mennesker som opplever problemer med diaré, oppkast og andre former for magesyke, sier hun.

– Derfor oppfordrer vi også folk til å være oppmerksomme på om de for eksempel skal spise buffet, og være veldig nøye med egen hygiene på ferie.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.