Advarer turister: "Aldri sett noe lignende"

29/06/2024 09:00

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå advarer de alle turister.

Den ekstreme varmen på de greske ferieøyene får nå nok en gang myndighetene til å advare turister om å tenke seg om to ganger før de begir seg ut i varmen.

"I alle mine år i politiet kan jeg ikke huske å ha sett noe lignende."

"Vi kan ikke bare arrestere folk som bestemmer seg for å gå en tur, og vi kan ikke holde dem innendørs, men vi kan bare håpe at turister tenker seg om to ganger når de er i så varmt vær."

Det melder en gresk politimann på ferieøya Syros, som The Guardian har snakket med.

Se opp!

Kunngjøringen kommer i kjølvannet av at flere turister har mistet livet som følge av den ekstreme varmen som for tiden er tung over den greske øygruppen og resten av Hellas. Flere steder har til og med målt over 40 grader.

Likevel opplever myndighetene at flere turister trosser anbefalingene og beveger seg ut i varmen.

Så langt har minst seks personer mistet livet på ni dager, inkludert den britiske TV-personligheten Michael Mosley.

For øyeblikket leter myndighetene fortsatt etter en amerikansk mann som gikk ut på egen hånd for å gå en tur på øya Amorgos. Han er fortsatt savnet, og dette har nå nok en gang fått myndighetene til å advare.

– Det var ekstremt varmt den dagen han ble meldt savnet. Vi har hørt om slike hendelser på andre øyer, men nå har det skjedd her, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg er nervøs, sier ordføreren på øya Vassilis Marakis.

Ekstrem varmeIfølge EMY, Hellas' meteorologiske institutt, er det allerede målt rekordhøye temperaturer for sesongen.

Skoler er stengt og Kulturdepartementet har blitt tvunget til å stenge den populære turistattraksjonen Akropolis samt andre attraksjoner for turister.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.