Advarsel etter ferien: Pakk aldri ut kofferten på soverommet

24/05/2024 09:33

Sofie

Reiser
Foto: Shutterstock
Du bør aldri pakke ut kofferten på soverommet.

Når du kommer hjem fra ferie, er det fristende å kaste kofferten på senga og begynne å pakke ut med en gang. Men eksperter advarer nå om at denne velkjente rutinen kan invitere uønskede gjester inn i hjemmet. 

Det skriver The Mirror.

Etter en ferie er det på tide å pakke ut kofferten. Ifølge MattressNextDay er det en alvorlig feil å pakke ut kofferten på soverommet. 

Martin Seeley, administrerende direktør og madrassekspert, har et klart budskap: Seeley advarer om at veggedyr lett kan gjemme seg i bagasjen under reise. 

"Når du kommer hjem, pakker du ut bagasjen et annet sted enn soverommet ditt. Enda bedre hvis det er på et hardt gulv, siden du ikke vil kunne oppdage veggedyrene på et teppe," sier han. 

Det handler om å minimere risikoen for å bringe veggedyrene inn i sengen.

For å beskytte mot de små uvelkomne gjestene, anbefaler Seeley å inspisere kofferten nøye: 

«Bruk en lommelykt til å se i sømmene, folder og lommer på kofferten din», sier han og legger til at en grundig støvsuging av kofferten før du legger den fra deg for oppbevaring også er en god idé.

Men farene lurer ikke bare hjemme. Når du ankommer feriehuset, er det også fallgruver. "Aldri legg kofferten på hotellsengen," advarer Seeley. 

Det er normalt å legge kofferten på senga når du først ankommer, men dette kan gi veggedyrene gratis billett hjem, da det er sengen de oftest oppholder seg.

Veggedyr kan gjemme seg mange steder, blant annet i klær, bak bilder og under løst tapet. Tegn på veggedyr inkluderer bitt på huden, blodflekker på sengetøyet og små brune flekker som er veggedyrekskrementer.

Så neste gang du kommer hjem fra ferie, husk: Ikke pakk ut kofferten på soverommet og inspiser den grundig for spor etter veggedyr.