Alarmerende trend i flere norske feriedestinasjoner: Kan få store konsekvenser

08/07/2024 17:00

Emma

Reiser
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
Myndighetene slår alarm.

Sommeren er over oss, og det betyr også at stadig flere nordmenn reiser sørover mot varmen.

Med den økende tilstrømningen av turister til de populære feriemålene i Sør-Europa, står myndighetene på de spanske Balearene overfor en alvorlig utfordring.

Den fryktede tigermyggen, som er kjent for å spre sykdommer som denguefeber og zikavirus, har gjort sitt inntog i området, og nå slår myndighetene alarm.

I Palma, hovedbyen på Mallorca, advarer lokale myndigheder om en betydelig risiko for smitte.

– Risikoen er veldig til stede på Balearene, og vi må ta den veldig alvorlig, sa de, ifølge Mallorca Daily Bulletin.

Det samme gjelder naboøya Menorca, hvor bekymringen også er stor.

Appellere til lokalbefolkningen

Tigermyggen er ikke et nytt fenomen på Balearene. Allerede sommeren 2022 ble det rapportert om lokale tilfeller av denguefeber på Ibiza.

For å bekjempe spredningen har myndighetene på Mallorca iverksatt drastiske tiltak, blant annet ved å sprøyte våtmarker med insektmidler fra helikoptre for å drepe mygglarver og egg.

Lokale innbyggere oppfordres nå til å endre vannet oftere i små bassenger, fontener og drikkeboller for kjæledyr, da tigermyggen trives i fuktige omgivelser.

For større svømmebassenger anbefales økt bruk av klor og insektmidler. I tillegg anbefales det å laste ned appen «Myggvarsel», som gir råd om hvordan du best kan beskytte deg mot tigermygg.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.