Flyplass med advarsel: Det er en svindel

02/05/2024 07:00

Emma

Reiser
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
Stor flyplass blir misbrukt i en svindel, nå advarer de.

– Det er vårt omdømme og merkevare som blir utnyttet til svindel, sier Lise Agerley Kürstein, kommunikasjons- og pressesjef, til TV 2 Kosmopol.

Københavns lufthavn har blitt ufrivillig brukt i en svindelsak

Det skriver B.T.

Bedragerisaken handler om at innbyggerne lokkes med ekstraordinært billige priser på uavhentede kofferter for bare ti kroner.

Københavns lufthavn har imidlertid ingenting med dette tilbudet å gjøre, noe flyplassen har gjort klart på sin Facebook-side.

"Du vil bli lokket til å kjøpe kofferter til en lav pris, men til tross for det tiltalende tilbudet, anbefaler vi sterkt at du unngår å kjøpe noe fra disse nettstedene," lyder innlegget.

– Disse sidene er falske og har ingen tilknytning til Københavns lufthavn. Vi har rapportert sidene til Facebook og forventer at de blir fjernet så snart som mulig.

Lise Agerley Kürstein påpeker at selv om sidene er stengt, dukker det raskt opp nye. For eksempel promoteres lignende tilbud nå under Facebook-profilen Kastrup Terminal.

Den reklamerer med salg av tapt bagasje som har vært lagret i mer enn seks måneder til en symbolsk pris på 16 kroner og tilbyr gratis frakt i Danmark.

Tilbudene avsluttes med en invitasjon til å besøke flyplassens nettside via en lenke, men denne lenken fører ikke til Københavns lufthavns offisielle nettside.

Hvis en rettmessig eier av tapte kofferter ikke blir funnet på Københavns lufthavn, blir de vanligvis overlevert til flyplassens hittegodskontor.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.