Glem Spania og Tyrkia: Billig og vakkert land blir et stadig mer populært reisemål

07/03/2024 06:00

Sofie

Reiser
Foto: Shutterstock
Destinasjonen har fått økt oppmerksomhet de siste årene.

Reiselysten har virkelig fått et comeback, etter en periode preget av usikkerhet på grunn av Covid. Hvert år strømmer nordmenn til kjente feriesteder som Costa Del Sol, Gardasjøen og Alanya, men nå vinner en ny og økonomisk feriedestinasjon nordmenns hjerter.

Albania er raskt i ferd med å bli en favoritt blant europeiske reisende, og alt tyder på at det blir årets store feriehit. Landet byr på krystallklart vann og himmelsk natur, en kombinasjon som sammen med rimelige priser tiltrekker seg flere besøkende år etter år.

Flere reisebyråer har hatt Albania på agendaen i noen år, og interessen for reisemålet ser bare ut til å vokse, godt hjulpet av nye flyruter og et større utvalg av hoteller.

Sammenlignet med tradisjonelle feriedestinasjoner som Hellas og Spania, er prisene i Albania bemerkelsesverdig lave. En pita kan spises for bare 14 kr, mens du kan få en pizza eller fiskerett med tilbehør for rundt 45 kr. En kopp kaffe kan nytes for kun 7,5 kroner, og en øl koster mellom 10 og 20 kroner.

Disse attraktive prisene har ført til kallenavn for Albania som «Billigere Kroatia» og «Europas budsjettvennlige Maldivene».

Flyselskapet Ryanair er et av selskapene som nylig har tatt med Albania som ny destinasjon, noe som lover godt for turismens fremtid i landet. Ryanair-sjef Michael O'Leary har snakket positivt om fremtiden for turisme i Albania og ser fortsatt vekst.

For nordmenn og andre europeere blir Albania mer og mer attraktivt, ikke bare på grunn av de billige prisene, men også på grunn av det vakre klimaet, de fantastiske strendene og den relativt korte flyturen. Landet har et vell av strender langs Adriaterhavet og den joniske kysten, fra sandstrendene på den albanske rivieraen til de steinete kystene.

I Vlore, et populært feriested, møtes vannet i de to havene, og skaper en perfekt kombinasjon av sand- og steinstrender.

Kilde: turystyka

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.