Hotelltips: Derfor bør du alltid henge et håndkle over dørhåndtaket

14/05/2024 10:00

Sofie

Reiser
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For å unngå ubehagelige overraskelser på ferien bør du gjøre hotellrommet så innbruddssikkert som mulig. Et spesielt triks med et håndkle kan hjelpe her.

Mange gleder seg til sommerferien hele året. På stranden går hverdagens bekymringer og stress raskt i bakgrunnen. Etter måneder med hardt arbeid kan du endelig la solen skinne i ansiktet ditt og nyte en velfortjent pause.

Men vær forsiktig: Tyver er spesielt aktive i høysesongen. I mylderet rundt populære attraksjoner og severdigheter lurer lommetyver som stjeler verdisaker som kontanter, kredittkort og mobiltelefoner i et uoppmerksomt øyeblikk.

Men også på hotellet skjer det tyverier igjen og igjen. Heldigvis finnes det enkle triks for å gjøre hotellrommet ditt mer innbruddssikkert, slik at du kan føle deg trygg når du drar.

Tyveri på hoteller er ikke sjelden

I et fremmed miljø sover de fleste betydelig dårligere enn hjemme. Den kjente sengen mangler, madrassen er ubehagelig og om natten er det for mye støy.

I tillegg mangler den vanlige trygghetsfølelsen. Noen reisende våkner ved hvilken som helst lyd og kaster og snur seg rastløst i sengen. Bekymringen er faktisk ikke ubegrunnet: tyverier forekommer gjentatte ganger på hoteller.

Noen kriminelle er til og med så frekke at de bryter seg inn i rommet om natten mens hotellgjestene sover. I mars 2022 ble en mann arrestert på den spanske øya Fuerteventura etter at han brøt seg inn på flere hotellrom og stjal verdisaker, skrev Merkur.

Det hendte at hotellgjestene våknet mens innbruddstyven var i samme rom. Ifølge en lokalavis hadde han delvis klatret opp på fasaden for å få tilgang til rommene.

Slik beskytter du deg mot tyveri på hotellet

Disse skrekkhistoriene gjør det klart: Det er bedre å være på den sikre siden. Derfor bør du alltid holde vinduer og balkongdører lukket når du er ute på dag- eller nattestid. I tillegg bør du oppbevare verdisaker i rommets safe.

Gjelder det spesielt dyre varer, kan du også be hotellpersonalet om å oppbevare dem i resepsjonens safe.

Større gjenstander som ikke får plass i safen bør oppbevares godt unna i rommet. En låsbar koffert egner seg til dette. Tyver er ofte under tidspress og mister interessen dersom verdisaker ikke er tilgjengelig umiddelbart. Videre bør du ikke bestille rom i første etasje, da disse er spesielt utsatt for innbrudd.

Gjør hotellrommet ditt innbruddssikkert med "håndkletrikset"

Men det er et annet hemmelig triks som kan stoppe tyver. Alt du trenger er et lite håndkle. Plasser denne over dørhåndtaket før du legger deg – slik at du kan sove godt.

Men hvordan fungerer det? Tyver bruker ofte en lang stang som de skyver gjennom døråpningen for å skyve håndtaket ned på den andre siden. Hvis det er et håndkle på håndtaket, vil denne metoden ikke lenger fungere ettersom stangen ikke kommer i kontakt med håndtakets mekanisme. På denne måten kan ikke innbruddstyven få tilgang til hotellrommet ditt.

Du kan bruke det samme trikset for å sikre låsen over dørhåndtaket som finnes på mange hotellrom. Bare klem et håndkle inn siden innbruddstyven ikke kan skyve låsen tilbake med verktøyene sine

Triks nummer to: Heng en kopp på dørhåndtaket

Hvor rart det kan høres ut, kan en kopp også bidra til å forhindre at du blir offer for tyver på ferie. Bare heng koppen på dørhåndtaket.

Hvis noen prøver å komme inn på hotellrommet utenfra, faller koppen ned. Spesielt om natten er dette trikset nyttig da du vil bli vekket av lyden og umiddelbart kan gjøre noe for å stoppe tyvene.

"Håndkletrikset" er imidlertid sikrere, siden det hindrer innbruddstyvene i å komme inn på hotellrommet i det hele tatt.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.