Hvis du planlegger ferie på Mallorca, bør du lese dette

19/05/2024 16:00

Sofie

Reiser
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De har nettopp innført nye lovkrav.

Hvert år strømmer tusenvis av nordmenn til solen og varmen i sør for en ferie. Et av de mest populære reisemålene er Mallorca.

Men er du en av dem som planlegger å reise til det spanske øyparadiset, er det en god grunn til å være ekstra forsiktig. Nye trafikkregler har trådt i kraft.

De lokale myndighetene har skjerpet kravene til bilister om å signalisere i trafikken, og brudd på disse kan bli en kostbar affære.

Ifølge nettstedet Mallorca Daily Bulletin er det nå et krav at sjåfører bruker blinklys når de bytter fil, svinger eller forlater en rundkjøring.

Det er en regel som ligner den nordmenn allerede er kjent med, og som har som mål å øke trafikksikkerheten. Spanias trafikkmyndigheter understreker at tydelige skilt i trafikken er avgjørende for å unngå ulykker.

Manglende signalisering kan gi en bot på hele 200 euro, tilsvarende cirka 2 338 norske kroner.

Men det er ikke nok å bare bruke blinklyset; timingen av signalene er også avgjørende. Signaliserer du for sent risikerer du en tilleggsbot på 80 euro, vel 935 kroner.

På Mallorca anbefaler myndighetene at man signaliserer i god tid – akkurat som i Norge, hvor det anbefales å signalisere fem til åtte sekunder før en manøver, avhengig av situasjonen.

Ikke den eneste nye loven turister må forholde seg til

Det er imidlertid ikke bare bilistene som skal være oppmerksomme på nye lokale regler. Ferierende på stranden og i byene må også holde tungen rett i munnen. En ny forskrift forbyr bruk av badeshorts eller bikini utenfor strandområder.

Brudd på denne regelen kan føre til en bot på hele 500 euro, eller cirka 5 845 NOK, noe som kan gjøre et betydelig inngrep i feriebudsjettet.

Det er derfor viktig å ta hensyn til de nye reglene – både i trafikken og på stranda.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.