Jann fra Aalborg advarer mot nettreisebyrå: «Jeg føler meg skikkelig lurt»

08/07/2024 14:00

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Så langt har det tatt over 5 måneder å få pengene tilbake.

Da Jann Villadsen (47), som bor i Aalborg, i Danmark, skulle til Panama for å besøke datteren hans, virket det som en god idé å kjøpe det gjennom et online reisebyrå, hvor han kjøpte billetter for totalt 12.043 danske kroner, tilsvarende 18.493 norske kroner.

Noen uker før avreise blir han imidlertid rammet av sykdom, og han kansellerer derfor flyet i november og drar i stedet i desember.

Det endte imidlertid både som en langvarig økonomisk kamp for Jann, og han sitter igjen med følelsen av avmakt etter «en lang kamp».

Det skriver B.T.

Selv om Jann kjøpte en ny billett fra selskapet, verken hørte eller så han noe til pengene han skulle få tilbake for den andre billetten.

– Jeg føler meg skikkelig lurt, understreker Jann Villadsen, som først etter fem måneders kamp ser skyggen av pengene sine – og det er ikke engang alle pengene han har fått ennå.

Det viser seg imidlertid at Jann langt fra er den eneste som har hatt problemer med Travellink.

Gruppe opprettet som en skremme og advarsel

På grunn av den lange kampen er det opprettet en Facebook-gruppe kalt «Never More Travellink», hvor det så langt er 437 medlemmer.

Hvis du ser på Trustpilot, får byrået også mange dårlige anmeldelser.

Av de 16 726 anmeldelsene er omtrent 46 prosent av dem en vurdering med 1 stjerne (lavest mulig poengsum).

Det som blant annet gir byrået den dårlige scoren, er at det tilsynelatende er utrolig vanskelig å komme i kontakt med dem, og at det ikke er lett å få pengene tilbake for en kansellert reise.

Fikk automatisk svar etter autosvar

Også på Trustpilot skrev Jann Villadsen sin opplevelse og mening om Travellink 20. april, og her fikk han svar tilbake:

"Hei Jann, vi beklager virkelig at din erfaring med kundeservice var mindre enn ideell. Måten samhandlingen ble håndtert på samsvarer ikke med våre kvalitetsstandarder, noe vi tar på alvor", skriver Travellink og legger til:

"Vi har gjennomgått saken din for å bekrefte at kvaliteten ellers ble oppfylt og forsikre deg om at forespørselen din er pågående og blir behandlet riktig. Så snart vi har et svar, vil vi varsle deg via e-post på adressen som ble brukt til å foreta kjøpet. Vi setter pris på din tålmodighet og forståelse i løpet av denne tiden."

Ifølge Jann er det helt «urimelig» å bli holdt i så mange måneder med standardsvar og uten å se skyggen av pengene dine.

Mulige endringer på vei

Lars Arendt påpeker at dagens regelverk ikke åpner for å sanksjonere billettformidlere når de forsinker saksbehandlingen og refusjonen til forbrukerne.

Det er imidlertid håp på vei, ettersom EU-kommisjonen er klar over dette hullet i lovgivningen.

I november i fjor fremmet de derfor et forslag om å skjerpe billettleverandørenes plikt til å fremskynde saksbehandlingen og tilbakebetaling av skyldige beløp til forbrukerne. Lars understreker imidlertid at det trolig vil ta noen år før de nye reglene trer i kraft.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.