Kaos på hypertravel flyplass: "Vi fraråder deg å gå ut her"

17/04/2024 09:34

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Advarselen fra den ellers hypertravle Dubai International Airport er ikke til å misforstå.

– Vi råder deg til IKKE å dra til flyplassen med mindre det er absolutt nødvendig, sa X onsdag morgen.

Det er et massivt regnskyll som har skapt kaos i den ellers knasende ørkenregionen.

Senest tirsdag falt vannet ifølge CNN tilsvarende et helt år, noe som har forårsaket massive oversvømmelser over hele Dubai.

Bilder og videoer fra Dubai International Airport, verdens nest travleste flyplass, viste kraftig nedbør på rullebanene som gjorde det umulig for fly å ta av og lande.

– Avgangene fortsetter å bli forsinket og omdirigert, heter det i en uttalelse fra Dubai internasjonale lufthavn onsdag morgen.

"Vi jobber hardt for å kunne gjenoppta normale prosedyrer så snart som mulig under svært utfordrende forhold."

Ifølge nyhetsbyrået Reuters  har flyselskapet Emirates kansellert alle innsjekkinger onsdag fra klokken 8 til midnatt.

Det kraftige regnværet har også ført til at reisende ikke engang har kunnet komme seg vekk fra flyplassen, fordi utallige veier i Dubai også har vært under vann.

Med stort trafikkaos som resultat.

Altfor mange har rett og slett forlatt bilene sine rundt om i byen etter at ti centimeter vann falt på 12 timer, skriver CNN.

Butikker og kjøpesentre i Dubai var også under vann, mens myndighetene oppfordret innbyggerne til å bruke metroen i stedet for sine egne biler.

Den indiske milliardæren Rizwan Sajan valgte blant annet å følge det rådet.

I et innlegg på Instagram viste han hvordan han tok bussen og T-banen for å komme seg på jobb tirsdag (se det nederst i artikkelen).

– Der det er vilje, er det alltid en vei. Dro til kontoret via T-banen på grunn av det kraftige regnet, skrev han, og oppfordret andre til å gjøre det samme.

Minst én person har mistet livet i De forente arabiske emirater som følge av uværet.

I byen Al Ain gikk det for øvrig enda mer voldsomt. Tirsdag falt det hele 254 millimeter regn på under 24 timer.

Her kan du se Rizwan Sajans innlegg:

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.