Populært italiensk ferieparadis slår alarm: Har opplevd eksplosiv vekst i antall

19/06/2024 11:00

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De er giftige og kan forårsake dårlige symptomer.

Hvert år strømmer tusenvis til Italia for å oppleve sine vakre byer, god mat og brede sandstrender.

I mange år har støvellandet vært helt i toppen av danskenes mest besøkte land med god grunn, men i år bør reisende være spesielt oppmerksomme når de tar en dukkert i det italienske Middelhavet.

Reisende til Italias vakre kystområder bør vurdere å pakke et par badesko.

Sommeren byr på en ny utfordring langs kysten; den giftige ildormen, Hermodice carunculata.

Det skriver Bild.

Problemet rammer særlig ferieområdene rundt Sicilia, Puglia og Calabria, der de små, men farlige skapningene kan ødelegge en ellers idyllisk badeferie.

Brannormen, som kan bli opptil 30 centimeter lang og ser ut som et tusenbein, er kjent for sine giftige børster.

De børsteformede dyrene kan forårsake en smertefull opplevelse hvis du kommer i kontakt med dem.

"Brannorm har giftstoffer i sine stikkende børster, noe som kan forårsake ødem, kløe og nummenhet," advarer forskere fra National Institute of Oceanography and Experimental Geophysics i Trieste.

De oppfordrer både lokalbefolkning og turister til å være forsiktige, da ormene kan gjemme seg både blant steiner på havbunnen og i sanden på stranden.

Advarselen kommer på bakgrunn av en betydelig økning i antall brannorm i Middelhavsregionen, som tilskrives klimaendringer og stigende havtemperaturer. Ifølge det tyske mediet Bild er det snakk om en «ekstrem økning i antallet» av disse ormene. Ormene, som har vært en del av Middelhavets økosystem i hundrevis av år, har ingen naturlige fiender og kan reprodusere seg ved ganske enkelt å dele seg i to.

Det er derfor viktig at badegjestene tar forholdsregler for å unngå de ubehagelige møtene med brannormene. Et par badesko kan være en enkel, men effektiv løsning for å beskytte føttene mot de giftige bustene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.