Skal du på sommerferie? Har du tenkt på dette

24/06/2024 10:00

Emma

Reiser
Foto: Wiki Commons
Det er mange ting man skal tenke på før man drar på sommerferie.

I en spørreundersøkelse som ble gjennomført av Kantar Media på oppdrag fra TUI i midten av mai, avslører nordmenn hva de bekymrer seg mest for før sommerferien. 

Et representativt utvalg på 1016 nordmenn deltok.

Det skriver TUI i en pressemelding.

Nordmenn er mest reiselystne

Undersøkelsen viser at reiselysten er på topp i Norge denne sommeren.  57 % av nordmennene svarte at de skal reise på ferie til utlandet de neste 12 månedene,  mens 50 % av danskene og 46 % av svenskene svarte det samme. De fleste skal reise på ferie i juli. 

– Det blir spennende å se om vi kommer opp på samme nivå som før pandemien i løpet av året. Det lite sommerlige juniværet har gjort at bestillingene strømmer inn, så det er veldig mange som setter denne økte reiselysten ut i praksis akkurat nå, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

Juli, den mest populære reisemåneden, nærmer seg med stormskritt. Sol og varme står gjerne på toppen av ønskelista, når vi nordmenn skal ut i verden, men noen bekymringer følger også med. Selv om det er mye oppmerksomhet rundt hetebølger akkurat nå, er det helt andre ting som bekymrer nordmenn mest før ferien. 

Topp 10 feriebekymringer

I undersøkelsen ble det stilt spørsmål om hva nordmenn er mest bekymret for i forbindelse med den viktige sommerferien som står for døra. 

 1. Å bli syk under reisen  (38 %)

 2. Dårlig vær  (25 %)

 3. Flyforsinkelser  (18 %)

 4. Hetebølger  (17 %)

 5. Å bruke for mye penger  (16 %)

 6. At hotellet har en lavere standard enn forventet (15 %)

 7. Sikkerheten på reisemålet  (10 %)

 8. Å ikke rekke flyet  (8 %)

 9. Å glemme passet (8 %)

 10. Naturkatastrofer  (6 %)

– Jeg hadde kanskje forventet at dårlig vær og regn toppet listen, men dersom man blir syk, hjelper det jo ikke at sola skinner ute. Nordmenn ser ut til ha god kontroll på passet sitt og er flinke til å møte opp på flyplassen tidlig nok. Veldig mange bestiller hotell med all inclusive, og da trenger man ikke bekymre seg for å bruke for mye penger heller. Det lover godt for en vellykket sommerferie, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

De mest populære reisemålene 
 1. Kreta, Hellas

 2. Mallorca, Spania

 3. Rhodos, Hellas

 4. Gran Canaria, Spania

 5. Kypros

 6. Tyrkia

 7. Samos, Hellas

 8. Bulgaria

 9. Zakynthos, Hellas

 10. Kos, Hellas