Svært få vet det: Slik sørger du for at kofferten går av flyet først

25/05/2024 20:58

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Hvis du hater å vente på bagasjen din på flyplassen, vil du gjøre alt du kan for å få prosessen til å gå litt raskere - og heldigvis er det noen smarte triks du kan prøve i sommer.

Å reise kan noen ganger føles ganske stressende.

Du vil sannsynligvis være bekymret for å gå gjennom sikkerhetskontrollen og be om at kofferten din kommer frem til destinasjonen i ett stykke, samtidig som du håper at dine sittende kamerater også vil være hyggelige og høflige.

Men ferierende trenger ikke lenger å bekymre seg for bagasjen, det er noen enkle trinn å følge for å sikre at kofferten er den første ut på beltet etter landing.

Og selv om det kan virke naturlig for mange å komme seg til flyplassen så tidlig som mulig, var et av forslagene å komme så sent som mulig til innsjekkingsskranken.

Det skriver Mirror.

I teorien, hvis du sjekker inn sist, vil koffertene dine bli lastet sist på flyet, og det er derfor en sjanse for at de kommer ut først.

"Bagasjen vil alltid bli lastet fra forsiden til baksiden av bagasjevognene, så hvis du sjekker inn sist, vil bagasjen din være i den siste bagasjevognen," sa Thomas Lo Sciuto, en bagasjearbeider og gateagent på en regional flyplass i USA.

Men de mer organiserte blant oss kan få panikk ved tanken på å utsette innsjekkingen til siste øyeblikk, og derfor har dette blitt kalt en "høyrisikostrategi".

Et annet mindre stressende forslag er å "gate-checke" bagasjen din, noe som betyr å overlevere den ved innsjekking for å sette den i lasterommet.

Dette kan bety ekstra sikkerhetskontroller av bagasjen din, og noen ganger koster det en ekstra avgift, men vil bety at kofferten din vil være en av de første som slippes i den andre enden - noe som er ideelt hvis du har det travelt.

Noen flyselskaper tillater også passasjerer å betale ekstra for å få bagasjen levert først, spesielt hvis du reiser på business class eller du har registrert deg for et lojalitetsprogram - noen ganger vil dette til og med bety at du har en egen bagasjebånd.

Et annet smart hack er å be om et "skjør bagasje"-klistremerke for bagasjen din, da dette kan øke ventetiden din når det gjelder bagasjekarusellen, da klistremerket vil påvirke rekkefølgen posene pakkes på flyet.

Bagasje merket som skjør kommer inn i flyet sist, noe som betyr at den kommer ut først på den andre siden, noe som tilsvarer mindre tid til å vente på den fryktede karusellen.

Og det kan også være en god idé å fjerne gamle merker fra bagasjen, samt velge kofferter som skiller seg ut fra mengden.