Verdens 50 beste strender kåret: Andreplassen er i Europa

17/05/2024 00:00

Emma

Reiser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kanskje et opplagt mål for sommerferien?

Europas beste strand har blitt kåret til en helt ny liste over de 50 beste i verden.

Den nye listen, utarbeidet av reisenettstedet «Verdens 50 beste strender», ble sluppet i slutten av april og er laget med innspill fra mer enn 1000 journalister, redaktører, influensere, bloggere og reisebyråer.

Ifølge listen ligger verdens beste strand på De britiske jomfruøyene, men hvis du vil spare deg for både en lang flytur og en betydelig sum penger, kan du "bare" besøke andreplassen på listen.

Det er Cala Mariolu i Italia, mer presict på øya Sardinia.

Derfor er den så god

Som begrunnelse for strandens høye plassering på listen, skriver nettstedet blant annet:

"Mens Sardinia har mange spektakulære strender, skiller Cala Mariolu seg ut for sin slående skjønnhet overalt hvor du snur deg og følelsen av privatliv og eventyr det tilbyr. Ligger langs østkysten av Sardinia, er det bare tilgjengelig med båt eller turstier, slik at besøkende kan oppleve den naturlige skjønnheten i området på en veldig personlig måte.

Gjennomsnittstemperaturen i Cala Mariolu-området på Sardinia varierer fra 22 til 30 grader Celsius fra mai til august.

Det er fortsatt varmt om høsten, så hvis du vil unngå de travle månedene, kan du dra nytte av billigere billetter i disse periodene, da gjennomsnittstemperaturen i september fortsatt høres på 27 grader.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.