5 gode grunner: Derfor gjør kaffe deg bedre i sengen

Kaffe og sex
Foto: Shutterstock
Gode nyheter til alle kaffeelskere!

Kaffe gjør deg nemlig bedre i sengen, og en rekke vitenskapelige studier viser at det er flere gode grunner til det. 

Så nå har du med andre en god unnskyldning for å ta en ekstra kopp Nescafé på jobben eller kjøpe ennå en av favorittkaffen din på Starbucks.

I samarbeid med grunnleggen av Sinful.no, Mathilde Mackowski, gir vi deg fem gode grunner til hvorfor kaffe gjør deg til en bedre elsker. 

Derfor gjør kaffe deg bedre i sengen

1. Kaffe øker kvinners sexlyst

En studie i Pharmacology Biochemistry and Behavior slår fast at koffein gjør kvinner mer oppstemte.

Kaffe bidrar nemlig til å øke blodgjennomstrømmingen til kjønnsdelene og kan derfor bidra til å øke sexlysten.  

Hvis du ikke er så begeistret for den svarte drikken, så kan du trøste deg med at én kopp kaffe i uken faktisk er alt som skal til. 

2. Kaffe senker impotens hos menn

Når kaffe bidrar til å øke blodgjennomstrømmingen til penis så har det også en positiv effekt på impotens hos menn. Det viser en studie fra UTHealth. 

Mennene i undersøkelsen som fikk mellom 85 og 170 milligram koffein om dagen hadde 42 prosent mindre sjanse for å bli impotente.

3. Kaffe får deg til å prestere bedre i sengen 

Det er allmenn viten blant forskere og atleter at en kopp kaffe før trening får deg til å prestere bedre - spesielt hva utholdenhet angår.  

Det samme gjelder også sex, hvor kaffe kan bidra til å styrke utholdenhet, fleksibilit og styrke under samleie.

4. Lukten av kaffe reduserer stress

Det er ikke alltid like lett å finne overskudd til sex i en travel hverdag.

Men noe så dagligdags som kaffe kan altså gjøre underverker på dette området. 

Forskning peker nemlig på at lukten av kaffe kan redusere stress forårsaket av søvnunderskudd – ergo kan kaffe gi deg mer overskudd til en god omgang morgensex.

5. Kaffe stimulerer gledeshormonene dine

Studier peker på at kaffedrikkere er gladere enn de som ikke drikker kaffe.

Det krever imidlertid at du får koffeinen fra kaffe og ikke fra andre koffeinholdige drikker – da de nemlig har den motsatte effekt og kan gjøre deg deprimert.

Så dropp energidrikken og erstatt den med en god kopp svart kaffe og en tur i sengen – for hvem vil ikke gjerne ha en glad sexpartner?

Mathilde Mackowski, grunnlegger av Sinful.no, foreslår:

”Kaffe er på mange måter veldig bra for sexlivet ditt. I likhet med sex så gjør kaffe deg nemlig glad. Hvis både du og kjæresten drikker en kopp kaffe før sex så vil dere være fulle av energi som dere kan brenne av i soverommet – og med all den ekstra energien kan dere med fordel piffe sexen opp med en en parvibrator som er spesielt godt egnet til ”akrobatiske” stillinger - og som effektivt stimulerer kvinnens klitoris med deilige vibrasjoner,” forklarer Mathilde Mackowski.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.