5 gode grunner til å sove i skje med kjæresten din

Sove i ske
Foto: Shutterstock
Finnes det noe bedre enn en lat søndag på sofaen med Netflix, mens du ligger i skje med kjæresten din?

Uansett om liker best å være store-skje eler lille-skje, så er skjeen en virkelig god stilling når du vil være ekstra intim med partneren din.

Men skjeen gir deg ikke følelsen av intimitet en boost, den kan faktisk også ha en positiv effekt på helsen din.

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, gir vi deg her fem gode grunner til å ligge i skje.

Derfor er det sunt å ligge i skje med kjæresten din

1. Synkron pusting med kjæresten din styrker båndet mellom dere

En undersøkelse fra University of California viser at par som ligger i skje og koser sammen, har en tendens til å synkronisere hjerterytmen og pustemønstrene deres.

I tillegg har atferdspsykolog Robert Epstein påvist at synkronisert pusting styrker det romantiske båndet og intimiteten.

2. Høyere oxytocin-nivå medfører mindre stress

Når du ligger i skje og koser med kjæresten din, frigir kroppen din oxytocin, også kjent som kærlighetshormonet.

Oxytocin har en evne til at mindske stress, lette angst og kan endda virke smertestillende. 

Videre gir det også en boost til immunsystemet.

3. Å ligge i skje hjelper deg til å sove bedre

Søvn har mer eller mindre innflytelse på alle kroppens funksjoner: hjernen, humøret, hjertet, energinivået - listen fortsetter.

Når du ligger i skje slapper du av i hele kroppen, og den følelsen av trygghet du har kan også hjelpe deg til å sove bedre.

Videre har et studie fra University of Pittsburgh påvist at kvinner som koser med kjæresten sin i sengen, sover bedre enn single kvinner. Så skynd deg ut og finn en kosevenn.

4. Skjeen er en god måte å komme nærmere hverandre

I en hektisk hverdag kan det noen ganger være vanskelig å vedlikeholde den intimiteten som gir dere en følelse av velvære og bidrar til å styrke parforholdet.

Men her kan skjeen hjelpe dere til å forbli tett knyttet sammen.

Et studie utført av Pennsylvania State University og Brigham Young University, viser at par som ligger i skje er mer tilfredse med forholdet enn par som ikke gjør det.

5. Skjeen er en perfekt stilling både før, under og etter sex

En siste god ting ved å ligge i skje med kjæresten din, er at stillingen virkelig kan brukes til alt.

Dere kan bruke den til forspill og til å kose og klemme etter sex – men det er faktisk også en fantastisk stilling å ha sex i.

Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.no, forklarer:

”Skjeen tillater dere å være helt tette hele tiden, og kjæresten din har hendene frie til å kjærtegne alle de riktige stedene på kroppen din. Men dere kan også prøve å bruke en fjernbetjent We-Vibe Parvibrator. Den stimulerer både ditt G-punkt og klitoris samt hans skaft mens dere elsker. Også er den superenkel å styre, enten med den medfølgende fjernbetjeningen eller direkte fra deres egen telefon via en app,” forteller Mathilde Mackowski.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.