5 ting du ALDRI må bruke som glidemiddel

16/07/2018 08:15

KC

Sex og samliv
Det kan være utrolig fristende å strekke seg etter det første og beste når temperaturen allerede er høy i sengen.

Men visste du at du kan skape store problemer der nede om du smører babyolje eller vaselin mellom bena når du har sex med partneren din, eller med deg selv?

I samarbeid med sinful.no, får du her svaret på hva som er TOTALT forbudt, og hva som er et stort no-go å bruke som glidemiddel når det skal foregå litt hanky panky. 

Spytt

Dere er jo allikevel så godt i gang med å slikke, suge, og utveksle munnvann, og spytt er jo både vått og harmløst. Bare en liiiiiten spyttklatt mellom bena hennes, så er vi i gang... Niks, kammerat. Det er rett og slett sløsing med både tid og spytt. Spytt er på ingen måte egnet som glidemiddel. For det første gir ikke spytt noen langvarig glideevne, og for det andre viser forskning som ble offentliggjort i Women’s Health, at bruken av spytt kan føre til infeksjoner i underlivet, og til og med øke risikoen for seksuelt overførbare kjønnssykdommer. Faktisk er det også derfor dere ALLTID bør bruke kondomer eller slikkelapper når dere har oralsex. 

Vaselin

“Et øyeblikk, jeg har litt vaselin i håndvesken”. Den går ikke, frøken. Vaselin er et STORT no-go medmindre du gjerne vil ha bakteriell vaginose (betennelse i skjeden red.). Og det er HELT forbudt å bruke vaselin til analsex, fordi det oppløser latexen i kondomet. Don’t go there. Ha heller alltid en vannbasert glidekrem liggende i nattbordsskuffen. Den kan nemlig brukes til all slags sex - også den typen som involverer kondomer og leketøy. 

Babyolje

“Kjære, kan du ikke hente babyoljen? Den står på stellebordet”. Time out, venner. Uansett hvor uparfymert og økologisk lillebrors babyolje er, så har undersøkelser vist at dette er den sikreste veien til sopp i underetasjen, hvis det brukes innvendig. Og på samme måte som med vaselin, ødelegger det også kondomet. Så få fingrene vekk fra lillemanns skjønnhetsprodukter, og bruk eventuelt en massasjeolje som er merket med `kondomsikker´ og dermed godkjent til innvortes bruk. Intim massasjeolje gjør seg forøvrig utrolig godt (og uskyldig) på badehyllen. 

Bodylotion

Det går da som smurt når du gir deg selv en håndjobb, så litt bodylotion på de nedre regioner kan vel ikke skade? Jo det kan det, kammerat. Lotions og kremer kan inneholde parfyme og tilsetningsstoffer som kan få deg til å hovne opp, gi rødme og irritasjon eller til og med utløse voldsomme, allergiske reaksjoner. Så bruk i stedet en glidekrem med ekstra høy glideevne, og som egner seg til onani. 

Kokosolje

“Vi bruker bare kokosolje vi - det skulle være megasundt”. Både ja og nei. Kokosolje inneholder ingen tilsetningsstoffer, så på den måten er dere home safe. Men ALLE oljebaserte smøremidler (også olivenolje og andre matoljer!) som ikke er spesielt utviklet til formålet, ødelegger og oppløser kondomet. Med mindre dere er faste (og monogame) partnere, så vil det være en virkelig dårlig idé å ty til glidemidler fra kjøkkenskapet. Kokos- og olivenolje kan til nød gå en enkelt eller to hvis det er akutt behov, men det vil fremdeles være med risiko for å få sopp, infeksjoner og allergiske reaksjoner. Sagt på en annen måte: Hvis dere vil ha en mykere, bedre og sunnere og samtidig mer sikker og gnidningsfri sexopplevelse, bør dere alltid kjøpe glidekremen hos en sex shop som forhandler godt testede og godkjente smøremidler.