6 gode grunner: Så sunne blir menn av sex

Gode grunde til mænd skal have mere sex
Foto: Shutterstock
De færreste menn har behov for et insentiv for å ha sex – fordi det ganske enkelt er en fantastisk fysisk tilfredsstillelse.

Men visste du at det faktisk er en lang rekke helsemessige fordeler for menn hvis de har sex? 

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, gir vi deg her en liste med seks gode grunner til at du som mann blir sunn av å ha sex.

1. Styrker produksjonen av testosteron

Testosteron bidrar til å vedlikeholde et sunt energinivå, humør, fertilitet og seksuallyst. Dessuten bidrar produksjon av testosteron til å styrke knokler og muskler. 

Et nedsatt testosteronnivå kan blant annet resultere i mindre sexlyst, depresjon og trett. Derfor er det fint å ha sex regelmessig. 

2. Kreftforebyggende

En rekke studier viser at menn som får regelmessig utløsning har 30% mindre sannsynlighet for å utvikle prostatakreft.

Og det er uansett om du får utløsning av samleie eller onani. Så det er ingen unnskylding for å ikke gi deg selv en hjelpende hånd.

3. Booster immunforsvaret

Forskere ved Wilkes Universitet i Pennsylvanien har funfunnet ut at når du har sex flere ganger i uken, utløser kroppen din antigener som immunoglobulin som beskytter mot infeksjon.

Hvis du vil unngå forkjølelse og virus og bygge opp et sterkt immunsystem, er det altså god grunn til å ha masse sex.

4. Økt intimitet

Rett før du fåt en orgasme blir en rekke endorfiner utløst, og ”kjærlighetshormonet” oxytocin stiger til fem ganger dets normale nivå.

Det fungerer som en nevrotransmitter i hjernen, hvilket gir deg en følelse av intimitet og bidrar til å bygge opp selvtillitt og styrke båndet til partneren din. 

5. Forbedret søvn

Sex bidrar til økt hjerterytme åå samme måte som mosjon. Etterpå gir det deg en avslappet følelese i kroppen hvilket kan gi deg forbedret søvn.

Hos menn blir hormonet prolaktin også frigitt ved utløsning, hvilket kan gjøre de ekstremt trette.

6. Motvirker impotens

Sex er ikke kun en kortsiktig nytelse. Det kan ha en stor effekt på helsen din i det lande løp.

Menn som ikke regelmessig har sex eller onanerer har større risiko for å blo impotente senere. Derfor anbefales det å "trene" minst tre ganger i uken.

Medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, anbefaler: 

”Til å trene vedhenget ditt, vedlikeholde et sunt testosteronnivå og motvirke impotens, kan du for eks. bruke den tesvinnende Fun Factory Cobra II Penis Vibrator – så blir det litt morsommere. Den kraftige penisvibratoren gir deg en pirrende stimulajson av de ytterste delen av skaftet, også kan du skifte mellom 11 forskjellige vibrasjonsmønstre for å oppnå maksimal nytelse”

Du kan også prøve en klassiker når det kommer til onaniprodukter. Nemlig Fleshlight Go Surge Pink Lady. Den er formet som en bløt, imøtekommende vagina i materialet superskin, så det føles ekstra naturtro.