6 gode grunner til å ha sex hver eneste dag

29/08/2017 10:45

Anniken Hauge

Sex og samliv
Sex hver dag
Har du sex hver dag? De fleste av oss svarer nok nei på det spørsmålet.

For selv om det høres fristende ut, så kommer ofte livet i veien. Men sex er mye mer enn bare en nytelse - sex har også utallige helsemessige fordeler. 

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, gir vi deg her seks gode grunner til å bruke mer tid i senga enn du pleier. 

Her er fordelene ved å ha sex hver dag:

1. Styrker immunforsvaret ditt

Er du plaget av forkjølelse og virus? Da burde du ha sex oftere. 

Forskere ved Wilkes Universitet i Pennsylvania har nemlig funnet ut at sex flere ganger i uken utløser kroppens antigener som immunoglobulin A, hvilket gjør kroppen din mer motstandsdyktig overfor sykdommer.

2. Reduserer stress

Hatt en stressende dag på jobben?

Da har du enda større grunn til å ha sex med kjæresten din. Sex får nemlig kroppen til å produsere gledeshormonene  dopamin og oxytocin, som gjør deg bedre rustet til å håndtere stress. 

3. Virker smertestillende

Så er det slutt med å bruke hodepine som unnskyldning for å ikke ha sex.

I stedet bør du faktisk ha sex, da endorfinene som kroppen frigir, minsker smerte. 

4. Forbedrer fysisk form

Lei av å løpe på mølla? 

Gode nyheter. Dropp det og ha sex i stedet. 

En halvtimes lek i senga kan nemlig forbrenne mer enn 144 kalorier. 

Regelmessig sex bidrar også til å forbedre formen din. 

5. Du sover bedre

Når hjerterytmen økes under sex, betyr det samtidig at du føler deg hel avslappet etterpå, hvilket kan hjelpe deg til å få en bedre soverytme.

Hos menn utløses hormonet prolaktin også ved utløsning, hvilket gjør dem veldig søvnige. 

6. Øker nivået av østrogen og testosteron

For kvinner bidrar østrogen til å beskytte mot hjertesykdommer og osteoporose.

For menn bidrar testosteron til å gjøre de mer lidenskapelige i senga, vedlikeholde et sunt energinivåa og løfte humøret. Dessuten styrker det knokler og muskler. Men samtidig kan et lavt testosteronnivå medføre mindre sexlyst, depresjon og trett.

Medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, forklarer:

”Det er mange fordeler ved å ha mye sex, men det kan være vanskelig å opprettholde lysten. Da kan det være en god idé å bruke små verktøy i senga som holder det spennende og friskt. Som mann kan du for eksempel prøve en testvinnende ereksjonsring. Med den vil du få en bedre ereksjon, som gir større nytelse for både deg og kjæresten din. Og et tips til kvinner er helt klart å gi Durex Intense Orgasmic Gel et forsøk. Den fungerer ved å massere noen få dråper på klitoris, som dermed blir mer følsom og mottakelig for stimulering, så du vil oppleve intense orgasmer som aldri før,” forteller Mathilde Mackowski.