7 avslørende tegn på at du har for mye analsex

03/10/2017 12:15

Anniken Hauge

Sex og samliv
Er magen litt kjip, klør det bak eller gjør vondt når du setter deg ned? Her er en rekke tegn på at du kanskje skal ta en liten pause fra analsex.

Det kan være deilig og spennende å ha analsex, men det kan også bli en ytterst ubehagelig opplevesle hvis du ikke tar forholdsregler.

Underholdningssiden YourTango har samlet en rekke tegn på at du sannsynligvis har hatt litt for mye analsex.

1. Du blør under analsex.
Hvis du blør, er det et tegn på at huden din har revnet. Det betyr at du skal være veleidg forsiktig. Ellers risikerer du å få en infeksjon, da det er bakterier i avføringen som kan gjøre deg syk. Unngå blødning ved å gå langsomt frem, vær forsiktig og bruke masse glidekrem. 

2. Magen er lei.
Husk å gå sakte frem, gjøre det på en mild måte og bruk glidekrem. Så slipper du å få en kjip mage og løs avføring. Hvis du ikke tar forbehold når du har analsex, risikerer du nemlig å få problemer med tarmene dine. 

3. Du har vondt i rompa.
Hvis du ikke klarer å sitte på setet når du sykler, må stå på jobb hele tiden, eller har en lett haltende gange - så er kanskje på tide at du legger sport i toern på hylla.

4. Du får rifter.
Blant de ubehagelige bivirkningene analsex kan gi deg, er rifter i endetarmen. Riftene kan være ytterst smertefulle, men krever som regel ingen behandling og går over av seg selv igjen. Hvis riftene ikke er borte igjen etter åtte til tolv uker, bør du dog oppsøke lege.

5. Du får hemoroider.
Hemoroider kan sitte både innvendig og utvendig, og gi symptomer som kløe og smerte. Noen leger mener at for mye analsex kan irritere blodårene, men det er en omstridr påstand. Skulle du bli den uheldige innehaver av hemoroider, bør du ta en pause fra analsex.

6. Du får analprolaps.
Ifølge nhi vil analprolaps si at hud og slimhinne fra nederste del av endetarmen kommer ut gjennom analåpningen - maks 2 cm, mens rektumprolaps er betegnelsen dersom større deler av endetarmen (alle lagene i tarmveggen) vrenges ut - inntil 10 cm. De fleste tilfeller har tendens til å komme igjen, særlig hos eldre og personer med nedsatt kraft i lukkemuskulaturen.

7. Du er alltid klar for analsex.
Du tenker ikke lengere over at det i virkeligheten ikke er alle som nyter sex i endetarmen. Du har nesten glemt at det er noe som heter misjonær, doggy og cowgirl. Analsex er virkelig blitt din go to-sexstilling.