Derfor er den BESTE sexen i et langvarig forhold

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du og kjæresten din vært sammen lenge? Hvis ja, så gled deg til å lese videre. Det viser seg nemlig at du og kjæresten har veldig gode muligheter for å være blant de parene som får et helt fantastisk sexliv.

Ordentlig god sex er nemlig noe du får hvis du har vært sammen med din kjæresten din lenge. Sammen med Mathilde Mackowski, stifter av Sinful.dk, forklarer vi her hvorfor. Du får fire gode grunner.

1. Trygghet gir et spennende sexliv

”Ved et ”one night stand” eller kortvarige forhold, kan sex føles som en prestasjon,” forteller den psykoseksuelle terapeuten Mike Lousada til The Guardian.

I motsetning til et langvarig forhold overtenker man ofte hva man gjør i senga med en ny partner – ”Gjør jeg det riktig”, ”Hva tenker han eller hun” og ”Hvordan ser jeg ut?”. 

Denne usikkerheten fører ofte til at man velger de sexstillingene og triksene i senga som man er mest komfortabel med. Det kan være oralsex, den kjente misjonærstillingen eller en ”Doggy”.

Det lærer man ikke mye av. Et langvarig forhold gir omvendt både plass og tid til å utforske hverandres seksualitet og prøve andre sexstillinger enn de helt kjente. 

2. Du kjenner partneren din

En stor fordel ved langvarige forhold er at man kjenner hverandre mye bedre. Det betyr at alle bekymringene blir erstattet med en stor dose tillit. Og det er godt for sexlivet. 

”Desto større tillit du har til partneren din, jo mer er du i stand til å gi slipp på hemningene dine,” forteller psykoterapeut Simon Jacobs – også hos The Guardian. 

God sex handler om å kunne ha det gøy, være fjollete og eksperimentere. Ting som du og partneren din i et langvarig forhold har større sjanse for å tørre.

3. Mere intimitet

Sex i et langvarig forhold kan også virke helende. 

Dere kan ha sex hvis den ene parten har hatt en dårlig dag, hvis man er lei av noe på jobben eller er stressa. 

Det forteller psykoterapeut Christine Webber hos The Guardian: ”Det er den beste måten å slappe av på, det skaper en følelse av sikkerhet, av å høre til et sted og av å ha noen, når alt virker utfordrende.”

Når dere har vært sammen i lenger tid, er ikke sex bare sex. Sex tjener mange forskjellige formål.

4. God, tillitsfull kommunikasjon

God sex, uansett om det er korte eller lange forhold, kommer ikke av seg selv. Det krever en solid base og god kommunikasjon.

I ethvert forhold er det nemlig en risiko for at man glemmer å snakke med hverandre – både om stort og smått. Derfor er det viktig at man har en god kommunikasjon, hvor man snakker om hverandres behov og følelser. 

Det er dog viktig å ikke bare snakke om huslige plikter eller en TV-serie – men også å fortelle og lytte til hverandres seksuelle behov og drømmer. 

En undersøkelse fra Temple University viste nemlig at åpen kommunikasjon om sex er en veldig viktig for at forholdet er tilfredsstillende både seksuelt og i det hele tatt.

Snakk med hverandre om å utforske hverandre

Hvis du føler at sexlivet deres ikke er så bra som det har vært tidligere – eller dere gjerne vil prøve ut nye ting, er veien frem altså å snakke sammen om det. Deretter er det bare å eksperimentere. Men noen ganger trenger man litt inspirasjon.

Mathilde Mackowski, stifter av Sinful. no, forklarer hvordan et bondagesett kan gi en frekk og pirrende opplevelse:

”Når man har vært sammen lenge, er det noen ganger på tide å prøve noe nytt. Som for eksempel et Orion Grey Box Bondagesett, som er særlig velegnet til dere som skal prøve bondage for første gang, og som vil utforske hverandre med pirrende sexleker. Dere kan bruke alt fra en vibrator eller håndjern til brystklemmer, for å bygge opp en frekk og leken stemning. Det vil gi dere en intim og seksuell opplevelse med hverandre”.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.