Disse matvarene skal du spise for å få bedre orgasmer

10/04/2017 11:45

Anniken Hauge

Sex og samliv
Spise madvarer orgasmer
Foto: Shutterstock
Du elsker sannsynligvis å ha sex, og elsker sannsynligvis også å spise mat. Kanskje har du og kjæresten eksperimentert med å mikse de to, og smøre pisket krem på private steder.

Men visste du at bestemte typer mat kan øke sexlysten og å få bedre orgasmer?

I samarbeid med medstifter av sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på seks matvarer som kan få deg til å oppnå bedre orgasmer. 

6 sexy matvarer til bedre orgasmer 

Egg

Hvis du gjerne vil gå fra semi-optimale orgasmer til de mest intense orgasmer du noensinne har hatt, så burde du spise egg.

Egg er hovedsakelig protein, som gir deg masse energi til å fortsette og fortsette. 

Dessuten inneholder egg et næringsstoff ved navn cholin, som øker produksjonen av nitrogenoksid - det betyr at du vil oppleve økt blodgjennomstrømning til enten penis eller klitoris. 

Spinat

Skipper'ns foretrukne valg av mat når han virkelig skal prestere. Og det kan ligge noe i det.

Spinat er fullt av sink, hvilket motvirker produksjonen av hormonet prolaktin. Et for høyt nivå av prolaktin kan føre til nedsatt lyst og impotens.

Så hvis du vil øke sexlysten din, er det gode idé å spise matvarer som inneholder sink, som brun ris, fullkornsbrød, magert rødt kjøtt og fisk og skalldyr. 

Honning

Studier viser at mineralet ”bor”, som finnes i honning, øker nivået av testosteron i blodet. Testosteron er med på å styre sexlysten og orgasmer for både menn og kvinner. 

Som mann kan du bruke honning som søtning til ginseng te, som inneholder en høy konsentrasjon av ginsenoside. Dette kan forbedre ereksjonen og øke produksjonen og kvalitaten av spermen. 

Chili

Krydre sexlivet ditt og kjøp masse chilipepper. Jo sterkere, jo bedre.

De sterkeste chiliene er fulle av stoffet capsaicin, som øker kroppens blodsirkulasjon, og stimulerer nervene så du blir lettere tent.

Videre avgir chili endorfiner som gir kroppen et kick, øker hjerterytmen, og gjør deg vill i varmen. 

Prøv for eksempel å tilføye litt chili i en cocktail, og gi kjæresten din et kyss etterpå. Det vil gi en liten brennende sensasjon. 

Vannmelon

Vannmelon er en naturlig form for viagra for menn. 

Sprengfylt med aminosyren citrulline som øker blodgjennomstrømningen, menes vannmelon å kunne hjelpe menn med å få ereksjon.

Mørk sjokolade

Forskning peker på at kvinner som spiser mørk sjokolade daglig, er mer tilfredse med sexlivet deres.

Endokrinolog Pankaj Aggarwal forklarer til The Times of India:

”Sjokolade inneholder et stoff ved navn phenethylamin, som øker følelsen av avslapning, beruselse og tilfredshet. Sjokolade utløser serotonin, som minsker stress, gir humøret et boost, og stimulerer lysten til fysisk kontakt.”

Hvis du ikke har lyst til å hive i deg en plate sjokolade før sex, er det andre måter å inkludere sjokolade på i sexlivet ditt. 

Medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, forklarer:

”Du og kjæresten din kan for eksempel prøve kondomer med sjokoladesmak eller sjokolade bodypaint. Da kan dere eksperimentere med seksuell sjokoladeforførelse og utforske hverandres kropper. Det finnes nesten ingen bedre kombinasjon enn smaken av sjokolade og god sex på samme tid”, mener Mathilde Mackowski.