Få et bedre sexliv: Derfor skal du spise mer sjokolade

Chokolade giver bedre sex
Foto: Shutterstock
Den søte, fyldige smaken. Følelsen når den smelter på tunga. Duften, som fyller luften med amoriner.

Synes du også at det er et eller annet sensuelt og tiltrekkende med sjokolade? Ja? Da er du ikke helt på jordet.

I samarbeide med Mathilde Mackowski stifter av sinful.no, kommer det følgende 6 gode grunner til at du skal spise mer sjokolade. Ikke alene bare det sunt – det er faktisk også godt for sexlivet.

1. Sjokolade er som en orgasme

Du hørte riktig. Faktisk skaper sjokolade og sex mange av de samme prosessene i kroppen.

Sjokoladen seksuelle makt kommer fra dens psykoaktive egenskaper, som gjør at den kan påvirke både atferd og væremåte. Det viser en italiensk studie fra The Journal of Sexual Medicine publisert på Onlinelibrary.com. 

Sjokolade er nemlig sensuelt behagelig fordi det inneholder stoffet Phenylethylamine, som treffer hjernes nytelsessenter. Det samme stoffet topper når du får en orgasme. Dette er grunnen til at det kan virke opphissende og behagelig å nyte et stykke sjokolade.

2. Du blir lykkeligere 

De fleste kjenner den lykkefølelsen som sjokolade sprer i kroppen. Ifølge nyhetsmediet Softpedia.com, skjer det fordi sjokolade inneholder en forløper til gledehormonet serotonin.

Det gjør at kroppen stimuleres til å utløse mer endorfiner – ergo blir du lykkeligere. 

3. Helsen din blir forbedret

Sjokolade har mange positive effekter på helsen din. Det er på grunn av naturlige antioksiderende stoffer, flavonoider, som også finnes i blant annet rødvin, grønnsaker og nøtter.

Flavonoider hjelper for eksempel med å senke blodtrykket. Faktisk så er mørk sjokolade like effektiv som medisin mot for høyt blodtrykk, står det hos Softmedia.com. 

Så skynd deg ned i din lokale dagligvarehandel – men husk at sjokoladen skal være mørk og gjerne med over 70 % kakao. For det er faktisk ikke i sjokoladen, men i kakaoen at alle de positive helsegevinstene venter på deg.

4. Hjernekapasiteten din forbedrer seg

Det er ikke bare libidoen og kroppens helse som drar fordel av sjokolade og kakaobønnene den er laget av. Det gjør også hjernen din.

Et studie publisert på ScienceDaily.com, viste at kakao med et høyt innhold av de tidligere omtalte antioxidanter og flavonoider, forbedret deltakernes hukommelse.

Så før en krevende oppgave eller test, kan det kanskje være lurt å ta seg en bit mørk sjokolade?

5. Sjokolade er sexy

Sjokolade er sexy. En undersøkelse hos Politikken, lavet af Foodcultures, viser at 26 % av de danske deltakerne i undersøkelsen forbinder sjokolade med sex - og hele 48 % forbinder det med romantikk.

Så hvis kvelden står i romantikkens tegn, så sleng en skål sjokolade på bordet.

6. Gjør daten din mer sexy med sjokolade

Der er mange måter du kan gjøre daten din eller kjærestekvelden mer sexy med sjokolade.

Du kan for eksempel ta bind for øynene på partneren din, mens du langsomt gir ham eller henne forskjellige sjokolader. Miks det med forskjellige teksturer, smaker og temperaturer. 

Stifter av Sinful.dk, Mathilde Mackowski, har også et annet godt forslag:

”Jeg er forkjemper for at man er nysgjerrig på sitt eget sexliv, og tenker i nye baner når det handler om å skape nytelse og mer lyst. Så hvis du ikke liker sjokolade i fast form, så kan du prøve deg på en ”Bodypaint” i chokolade” som med denne fra Shunga. Her handler det om å være kreativ – tegn et morsomt motiv på partnernes kropp, eller bruk det bare på en pirrende måte.