Forskning: Hør på musikk og få et bedre sexliv

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du noensinne hatt sex med musikk i bakgrunnen?

For noen vil det kanskje virke litt merkelig å høre på musikk samtidig, og for andre rives klærne av så fort at man rett og slett ikke rekker å sette på en fin spilleliste.

Men det viser seg faktisk at det er flere psykologiske fordeler ved å sex til musikk.

I samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, ser vi nærmere på de fordelene du kan oppnå ved å sette på en sexy sang før du hopper under dyna med kjæresten. 

Derfor skal du lytte til musikk mens du har sex

1. Musikk gjør deg mer oppstemt

En studie fra McGill University i Canadam viser at noen former for stimulerende musikk gjør deg mer oppstemt. Det gjelder både hjerterytmen, åndedrag samt følelsen av berøring.

Dessuten utløser hjernens belønningssenter feel good-stoffet dopamin når du lytter til musik. Samme stoff som frigis når de belønner deg selv med mat, søvn eller sex. 

Det tyder altså på at du kan maksimere egen nytelse, hvis du lytter til musikk samtidig som du har sex.

2. Musikk får deg til å fokusere

En gruppe forskere fra Yamano College of Aesthetics i Japan, undersøkte forholdet mellom musikk og mild form for trening. De fant ut av at folk som lytter til musikk når de trener, opplever mindre tretthet og er derfor i stand til å trene lengre.

I tillegg hjelper musikk oss til å fokusere oppmerksomheten vår mot bevegelsene underveis i den fysiske aktiviteten, så vi ikke kjenner oss utslitt eller blir distrahert av tankene våre.

På samme måte som trening, kan sex være en utmattende aktivitet som tester utholdenheten din. Men når du skrur opp lyden på musikken mens du har sex, kommer du til å full fokus på nettopp sex – og det kan medføre at du holde lengere og føler deg mindre sliten underveis.

3. Musikk setter stemningen

I stedet for å gå og tenke på hvem av dere som skal ta initiativ til sex i kveld, så kan du heller sette på en spilleliste med sanger som ”Sexual Healing” av Marvin Gaye eller ”Pony” med Ginuwine. 

Med det sender du et signal til kjæresten din om at du har lyst – og når du vet at han også har det, kan du bare la musikken bidra til å sette en sexy stemning.

4. Musikk krydrer tilværelsen

Hvis du har vært sammen med kjæresten din lenge, vil sex før eller siden føles ordinært. 

Da trenger dere litt krydder til å spice opp hverdagen. 

Da kan musikk være et enkelt triks som kan hjelpe dere på vei, da det vil gi dere begge en god sansende opplevelse. 

Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.no, anbefaler:

Den trådløse Club Vibe II klitorisvibratoren fra OhMiBod har en helt spesiell musikkinnstilling, som gjør at den vibrerer i takt med musikken, kjæresten din sin stemme, eller andre lyder. Den er derfor helt åpenbar å bruke hvis dere vil eksperimentere med å ha sex til musikk. Hvis dere vil ta parleken til neste nivå, kan dere også prøve å ta den med på retsuarnt og oppleve en mer pikant middag enn vanlig,” forteller altså fra Mathilde Mackowski. 

Produktene fra OhMiBod er alle utviklet i et innovativt design, og har egenskapen at de kan vibrere til musikkens puls.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.