Lege med overraskende melding: Kvinners underliv SKAL lukte

Hvis du føler at det lukter ubehagelig eller surt fra underlivet, så er det helt naturlig og ikke noe du skal stresse over, sier lege.

Noen ganger går en lukt rett i nesa.

Hvis man åpner kjøleskapet og finner en gjenglemt boks med matrester helt bakerst ved syltetøyglassene, eller åpner oppvaskmaskinen med uvasket innhold, så kan den stramme lukten sette seg godt i nesa på en veldig ubehagelig måte.

Akkurat som ost så er der bare noen ting som lukter her i verden, og kvinners underliv er en av de tingene som faktisk skal lukte, skriver Daily Mail. 

Det mener i hvert fall den kandiske gynekologen Jen Gunter, som mer eller mindre har gjort det til sin misjon i livet å rydde opp i fordommer og motetendenser som er målrettet kvinnens underliv. 

- Hvis du mistenker at lukten kommer som følge av en sykdom, så er det viktig at du går til legen. Men hvis kjæresten din mener at en kunstig lukt ville vært bedre enn din naturlige, er det han som har et problem, skriver Jen Gunter på bloggen sin.

Hun har selv hatt en kjæreste som prøvde å endre på henne og klesstilen hennes. Da han i tillegg kommenterte at underlivet hennes luktet så ‘gikk det et lys opp for henne' – det var på tide å finne en annen kjæreste, skriver Jen Gunter, og det mener hun også at andre kvinner i samme situasjon bør gjøre.

Det kvinnelige kjønnsørganet renser seg selv, og hvis man tror at løsningen er såpe, parfyme eller vasking med eddik, så tar man grundig feil.

- En vagina fungerer som en ovn – den renser deg helt fint selv, understreker Jen Gunter. 

Ved å bruke andre renseprodukter gjør man faktisk sin vagina en bjørnetjeneste, da den endrede ph-balansen faktisk kan skade kvinners underliv og medføre flere sykdommer.  

- Ved å endre ph-balansen kan det skade melkesyrebakteriene som skal være der, eller tørke ut slimhinnene. Det øker faktisk risikoen for å få gonoré eller HIV hvis man har sex med en som er smittet.

- Paradoksalt nok så lager denne endringen også en ubehagelig lukt, påpeker Jen Gunter på bloggen sin.

Hun understreker at det er helt normalt at det lukter litt fra underlivet, og at dette kan endre seg i forbindelse med mensen eller hvis man trener.

Det er dog viktig å være oppmerksom på ubehagelige lukter i underlivet, og ta en tur til legen hvis dette er tilfelle - spesielt hvis man opplever en sterk eller velig ubehagelig ‘fiskeaktig lukt’ fra underlivet.

Det var det også en mor som opplevde, da hun luktet på sin nyfødte datter.