Nordmenn inspireres av Fifty Shades Darker

15/02/2017 18:15

KC

Sex og samliv
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fifty Shades-feberen har igjen tatt nordmenn med storm og for alvor satt i gang fantasiene deres. Det kan tydelig sees på etterspørselen av kinky sexleketøy.

Interessen for den nye Fifty Shades Darker-filmen har vært enorm verden over. Ifølge produsenten, Universal Studios, ble traileren til filmen sett mer enn 114 millioner ganger i løpet av de første 24 timene. Filmens popularitet kan også merkes blant nordmennene, som ser ut til å ha tatt fantasiene med hjem med planer å utleve dem på soverommet.

Ekstra mannskap på lageret

Ved den første Fifty Shades-filmens premiere i 2015 måtte Sinful innkalle ekstra arbeidskraft til lageret. Akkurat det samme ble nødvendig i år.

« Over de siste 14 dagene har vi måtte innkalle dobbelt så mange som normalt for å betjene lageret. Vi kjører også full bemanning over helgen, slik at vi kan holde følge med den store etterspørselen», forteller Sinfuls lagersjef, Søren Jensen.

Ifølge lagersjefen er det særlig bondageutstyr som blindfolds, brystklemmere, pisker og håndjern som er på vei inn i de norske hjem. Siden 1. februar i år har virksomheten på landsplan opplevd en stigning på 57 % i salget av SM-sexleketøy.

Bergen er mest kinky

Det er mye som tyder på at bergenserne er enda mer mottakelige for bondagefantasier enn gjennomsnittsnordmannen. I Bergen-området har interessen for SM-sexleketøy derfor eksplodert i forhold til resten av landet. Her har etterspørselen etter bondageprodukter steget med hele 178 % siden 1. februar.

Du kan lese hele statistikken over salget av SM-sexleketøy her.

Menn er mest nysgjerrige

Ifølge Sinfuls statistikk er det særlig menn som utmerker seg ved sin villighet til å kaste seg inn i bondageleken. Hele 59 % av pakkene som inneholder SM-sexleketøy, er bestilt av menn. Det tyder på at mange norske menn fantaserer om å dominere sin partner.

« Hvis du går rundt med en hemmelig, frekk fantasi, er du med garanti ikke den eneste. De fleste av oss har noen frekke tanker om hva som kan være morsomt å prøve på soverommet. Det virker som norske menn gjør sine tanker til handling og bruker filmen som en god inspirasjon til å eksperimentere med bondagelek. Det synes jeg er deilig å se, fordi variasjon kan være nøkkelen til et godt sexliv, og det å prøve noe nytt kan bidra til å holde gnisten i gang i forholdet», sier Mathilde Mackowski, stifter og medeier av Sinful.no.