Nytt studie: Derfor bør du altid ha sex rett før leggetid

04/12/2017

Anniken Hauge

Sex og samliv
Mannen bak et nytt australsk studie oppfordrer til å skru av mobilen og skru på libidoen i dobbeltsenga.

To tredjedeler får en bedre nattesøvn hvis de har hatt sex rett før de legger seg til å sove. Men det gjelder bare hvis begge parter får orgasme under samleiet.

Det ser i hvert fall slik ut hvis man skal tro en ny australsk studie søvnforskeren Michele Lastella står bak.

Det skriver New York Post.

460 voksne mennesker i alderen 18 til 70 år deltok i studietn som får Michele Lastella til å komme med en oppfordring til hvordan du bruker tiden din i senga:

Skru mobilen av og libidoen på.

- Vi kom frem til at 64 prosent av respondentene indikerte at de sov bedre når de hadde hatt sex med en partner, og det resulterte i en orgasme, sier Michele Lastella til det lokale medie Adelaide Now.

- Når du engasjerer deg i sex, tenker du ikke på hva du skal gjøre neste dag. Du går ikke inn på telefonen din. Sex distraherer deg fra alt annet.

Der er altså sterke argumenter for at du skal droppe skjermtiden til fordel for en het stund med din bedre halvdel, mener Michele Lastella.

Et lignende studie fra Oxford Economics og National Centre for Social Research, viste at kombinasjonen av sex og en god nattesøvn hadde den største innflytelsen på livskvaliteten.

5 pinlige ting som kan skje under sex, som du for guds skyld bør unngå

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.