Par som snakker babyspråk til hverandre er lykkeligere

06/09/2017 15:00

Anniken Hauge

Sex og samliv
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Søte kallenavn og romantisk kosesnakk øker samholdet, viser et nytt studie.

"Prinsessen min, du er det søteste, søteste lille nurket som finnes!"

Sagt med enda blidere og lysere babystemme enn vanlig, illustrerer det eksemplet ovenfor hvordan noen kjærestepar snakker til hverandre.

Et nytt studie utført av den amerikanske professoren i psykologi, Rosemarie Sokol Chang, viser at kjærestepar som fører en slik dialog med romantisk babysnakk, har en tendens til å være i mer kjærlighetsrike, støttende og oppløftende forhold. 

Forskeren peker på at denne formen for samtale brukes av par som en slags samholdsstragi i lengre forhold, hvor par utvikler egne ord, koder og spesielle væremåter som er unike for nettopp deres forhold. 

Videre viser studiet at par som oftest bruker denne måten å kommunisere på i starten av forholdet for å forhindre brudd. Senere når forholdet er blitt sterkere avtar typisk babystemmen. 

Kan være ødeleggende for sexlivet
Andre par som deltok i studiet hevdet dog at babysnakk kan være ødeleggende for sexlivet. Mange begynner å bruke koseord og søte bemerkninger til hverandre når de er trygge i forholdet, men det kan være lurt å stoppe i tide.

Det mener forfatterne av boken 'Stop Calling Him Honey ... And Start Having Sex!',  Julienne Davis og Maggie Arana. Plutselig blir dere sittende fast i sofakroken og kaller hverandre pus og skatt, mens dere begge er iført joggebukse og hettegenser. Og det er ikke nødvendigvis så bra for sexlivet.

- Det tenner en kontakt i det ubevisste som gjør at partneren din ikke lengre er den sexy og sensuelle personen du lystet etter i starten av forholdet, forklarer forfatterne. 

Rådet er derfor å finne en balansegang mellom sexy gester og hyggelig kosesnakk, og for all del ikke glemme at sex er limet i et forhold, hevder forfatterne av boka.