Sexleketøy selger som varmt hvetebrød i det skuffende sommerværet

01/01/2020 22:30

dagens.no

Sex og samliv
Været har en stor innflytelse på salget av sexleketøy, og i år har en skuffende sommer fått nordmenn til å handle sexleketøy på nettet som aldri før.

Det kan godt hende at temperaturen ikke har vært på sitt høyeste i juli, men det har til gjengjeld sexlysten. Det viser salgstallene fra den erotiske nettbutikken Sinful.no, som melder om kraftig vekst i salget av sexleketøy som følge av det skuffende sommerværet.

“Vanligvis ser vi en stor økning i salget når temperaturen stiger og solen skinner, men i år har det triste sommerværet virkelig fått fart på salget - og det har gitt en langt høyere vekst enn vi hadde forventet,” forteller Rune Kjelsmark, presseansvarlig hos Sinful.

I juli opplevde den erotiske nettbutikken en stigning i salget på 108% sammenlignet med samme måned i fjor. Sinful tror den positive veksten skyldes en kombinasjon av det kjedelige sommerværet og konsekvensene av Korona-pandemien, som har tvunget mange nordmenn til å bli hjemme i sommerferien.

“Det har selvfølgelig hatt en stor betydning at mange har vært nødt til å droppe utenlandsferien, men vi vet også at været spiller en viktig rolle når det kommer til nordmenns sexlyst,” forteller Rune Kjelsmark, som på tross av den reduserte sommersolen gleder seg over nordmenns lyst til å nyte og utforske hverandre der hjemme.

Parleketøy selger stort

Ifølge Sinful er det først og fremst par som har valgt å investere i nytt leketøy denne sommeren. Og det overrasker ikke den erotiske nettbutikken, som tidligere i år opplevde samme tendenser under nedstengningen av Norge.

“Da Norge stengte ned i april og mai kjøpte norske par sexleketøy som aldri før, og det er nøyaktig det samme mønsteret vi har sett her i juli. Vi har opplevd en markant stigning i salget av parvibratorer, erotiske spill, klitorisstimulatorer og andre produkter som kan brukes sammen med en partner,” forteller Rune Kjelsmark.

Sinful opplyser også at det ikke kun er i Norge at salget av sexleketøy er steget kraftig. Det kjedelige sommerværet har også påvirket våre finske, svenske og danske naboer som, i likhet med nordmenn, har vist en større interesse for sexleketøy i juli.

I Finland er salget steget med 60 prosent, mens det i Sverige og Danmark er steget med henholdsvis 47 prosent og 50 prosent. Norge inntar dermed førsteplassen i den nordiske oversikten over sexglade innbyggere denne sommeren.