Sexologer: Dette skal du vite om sexlivet ditt

25/09/2017 15:30

Anniken Hauge

Sex og samliv
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har vært sammen med kjæresten din lenge, kjenner du kanskje vekten av spørsmålet ”hvordan holder vi sexlivet vårt i live?” henge tungt over deg.

Sexlivet deres er ikke så spontant som det var tidligere, og du er kanskje redd for at det ikke er normalt?

Den ene gode tingen er at det er helt normalt. Den andre gode tingen er sexologer har mange gode råd til hvordan du og partneren din kan gjenfinne noe av spontaniteten.

Derfor gir vi deg i samarbeid med medstifter av Sinful.no, Mathilde Mackowski, fem gode råd fra en rekke sexologer, så du og kjæresten din kan få det hett i senga igjen.

 

5 ting sexologer anbefaler at du gjør oftere

1. Eksperimentere mer
Megan Fleming, som er psykolog og sexolog i New York City, fastslår at eksperimentering kan gi forholdet en dytt i riktig retning.

Hun forklarer at det er viktig at dere slapper av rundt det å prøve nye ting, og klarer å le av det – på den måten er det lettere å finne frem til de tingene som føles spesielt deilige.

2. Bytt på å ta initiativet
En ting som kan sette en stopper for sexlivet deres, er hvis det alltid er den samme som tar initiativet til sex. Det kan nemlig føre til en følelse av skam og avvisning.

Moushumi Ghose, sexolog og forfatter av Classic Sex Positions Reinvented, foreslår at dere bytter på hvem som tar initiativet og viser at dere har lyst.

3. Slutt å se på sex som en ting som bare skal overstås
Hvis du ser på sex som en plikt du bare skal få krysset av på listen din, mister du gleden ved det.

Sexolog- og coach Sari Cooper anbefaler at du setter ned tempoet litt, og gjenfinner den emosjonelle og fysiske lysten til å å ha sex. Sex er en måte for deg og kjæresten din til å koble av og bare nyte hverandre.

4. Del fantasier og fetisjer med hverandre
Det kan høres banalt ut, men det er ikke alle par som har det like lett med å åpne opp for hverandre om hva de egentlig har lyst på.

 Du kan hjelpe kjæresten din på vei ved å spørre om han eller hun har lyst til å prøve litt mild bondage og for eksempel være dominant eller underdanig.

Moushumi Ghose påpeker at hvis flere par var komfortable med å dele sine innerste fantasier, ville forholdet deres vært mer intimt.

5. Planlegg en sexdate
Det er nok det minst spontane dere kan gjøre – men om ikke annet setter det fart på sexlivet og gir tid til å utforske hverandre på ny.

Mathilde Mackowski, medstifter av Sinful.no, forklarer:

”Det er mange måter å skape et mer spennende sexliv på, selv hvis dere har vært sammen lenge. Ofte går én av partnerne rundt med en kinky fantasi, og da kan et forførende  ”Tease Me”-sett være en god måte å prøve ut forskjellige ting som blindfold og penisring. Hvis dere bare vil spice opp hverdagen litt, kan dere prøve en fjernstyrt parvibrator, som intenst stimulerer kvinnens klitoris under samleie,” forteller Mathilde Mackowski.