Skjeden blir slapp med alderen – tips for å bli strammere

14/07/2021 09:49

Emma Sletta

Sex og samliv
Hud og kropp vår har en tendens til å bli slapp med alderen, og ikke overraskende gjelder dette også skjeden. Heldigvis finnes det imidlertid alternativer for kvinner som ønsker å være strammere - både for egen skyld og for partnerens skyld.

I et blogginnlegg for noen år siden skrev den kjente sexologen Sara Skaarup at hun hadde følgende kommentar kastet i hodet av en velutstyrt og fæl mann; "Som å kaste en pølse inn i Aalborghallen." Kommentaren ble sagt i spøk om å stikke en penis inn i en stor og slapp vagina, som ikke akkurat er et smigrende bilde.

Og mens du lett kan le av kommentaren, treffer den også direkte inn i kvinners magekomplekser. For hvem vil virkelig få vaginaen sin sammenlignet med Aalborghallen?

Underlivsproblemer – et tabubelagt problem

Limp vagina og bekkenbunn kan treffe selvtillit, og kan føre til et forverret eller ikke-eksisterende sexliv. Slapphet 'der nede' kan resultere i vaginale promper så vel som andre problemer under sex, noe som kan føre til så store tabuer i sexlivet at du helt mister sexlysten. Men det er ikke bare vaginale promper som er problemet, bekkenproblemer kan også føre til ufrivillig vannlating, inkontinens og andre helseproblemer som kan være skadelige for selvtillit.

Tips for en strammere vagina

Men heldigvis er det metoder du kan bruke hvis du vil ha en strammere vagina.

Klyp øvelser: Med klemmeøvelser trener du bekkenbunnsmusklene, og selve øvelsen er faktisk veldig enkel, og kan til og med utføres når du er på jobb. En av de mest populære er den såkalte Kegel-øvelsen, hvor du bare må klemme magen i tresekunder, hvorpå du slapper av i 3 sekunder. Øvelsen gjentas 10-15 ganger opptil 20 minutter daglig, og over tid anbefales det å forlenge klemmetidsintervallet for å få mest mulig ut av treningen.

Viatight oppstrammende gel: Et annet alternativ er Viatight oppstrammende gel fra nettbutikken ShytoBuy. Gelen er laget av naturlige ingredienser som aloe vera, heksehassel, mentol, kamille og allantoin, og er spesielt utviklet for kvinner som har problemer med halte vaginaer, om det har oppstått på grunn av alder eller etter fødsel, og som ønsker å få tillit tilbake på soverommet.

Både klemmeøvelser og Viatight-oppstrammende gel kan brukes separat eller i kombinasjon med hverandre, det avhenger litt av hva du foretrekker og hvor raskt du ønsker å ha en effekt.

I tillegg er det viktig å huske at vi må tørre å snakke om tabubelagte problemer som slapp bekkenbunn og hva det har innvirkning på sexlivet vårt, generelt velvære og helse generelt. For bare ved å kunne snakke om det kan du få den hjelpen du trenger for å kunne gå videre i livet for å virkelig nyte livet til det fulle. Men viktigst av alt, du føler deg komfortabel med kroppen din og godtar den som den er.