Kredittkort testen for 2023 - Hvem skal man velge?

04/10/2023 14:20

Mikkel Preisler

Sponset innhold
Det kan være en utfordring å finne det beste kredittkortet for ens behov, med så mange alternativer tilgjengelig

Heldigvis har Finansekspert gjort det lettere med deres Kredittkort test for 2023, som gir en oversikt over de beste kortene for cashback, reiseforsikring, drivstoffrabatt og fordelsprogrammer.

Når man skal velge et kredittkort, bør man først og fremst vurdere ens personlige behov og vaner. Hvis man reiser mye, kan et kort med reiseforsikring og rabatter på hoteller og fly være det beste valget. Hvis man kjører mye bil, kan et kort med drivstoffrabatt være mer fordelaktig. Hvis man ønsker å tjene penger på bruken av kortet, kan et kort med cashback være det beste alternativet.

Det er også viktig å vurdere kortets rentesats og gebyrer. Noen kort har høye renter og gebyrer, mens andre tilbyr lave eller ingen gebyrer. Det er derfor viktig å finne et kort som passer ens økonomiske situasjon og som ikke vil føre til unødvendige kostnader.

Et annet viktig aspekt å vurdere er fordelsprogrammet til kortet. Noen kort tilbyr rabatter på spesifikke butikker eller restauranter, mens andre gir poeng eller cashback som kan brukes til å kjøpe varer eller tjenester. Det er viktig å finne et kort med et fordelsprogram som passer ens interesser og behov.

Sammenligning av kortene kan være en utfordring, men ved å bruke Finanseksperts Kredittkort test for 2023 kan man enkelt finne det beste kortet for ens behov og vaner.

Kredittkort med cashback

Cashback-kredittkort er en populær type kredittkort blant forbrukere. Disse kortene gir deg en viss prosentandel av pengene tilbake når du bruker kortet til å kjøpe varer og tjenester. Det finnes en rekke forskjellige cashback-kredittkort på markedet i Norge, og det kan være vanskelig å vite hvilket kort som er best for deg.

En av de beste måtene å finne ut hvilket cashback-kredittkort som passer best for deg, er å sammenligne forskjellige kort og deres tilbud. Nettavisen, Fornye.no, Kredittkortlisten.no og Forbrukernet gir alle gode oversikter og tester av cashback-kredittkortene som tilbys i Norge.

Morrow Bank er en av de beste leverandørene av cashback-kredittkort i Norge. D

eres kredittkort har ingen gebyrer og gir deg muligheten til å tjene penger når du bruker kortet. Med Morrow Bank sitt kredittkort får du en effektiv rente fra 24,73%, en kredittgrense på 100 000 kroner og en betalingsutsettelse på 50 dager.

Det er viktig å merke seg at selv om cashback-kredittkort kan være en god måte å tjene penger på, er det viktig å bruke kortet ansvarlig og betale tilbake kreditten i tide for å unngå høye renter og gebyrer.

Prøv Zensum Kredittkort

For de som ønsker å sammenligne flere kredittkort på en enkel måte, kan Zensum Kredittkort være et godt alternativ. Zensum Kredittkort formidler søknaden din til fem forskjellige banker, inkludert Bank Norwegian, Re, TF Bank, Morrow Bank og Instabank. Dette betyr at du kan få tilbud fra flere forskjellige banker på en enkelt søknad.

Prøv Zensum kredittkort her

Zensum Kredittkort tilbyr en gratis og uforpliktende tjeneste som gjør det enkelt å søke om flere kredittkort samtidig. Du velger selv hvilke kort du ønsker å søke på, og du kan enkelt sammenligne tilbudene fra de forskjellige bankene. Zensum Kredittkort gir deg også bedre oversikt over kostnadene og fordelene med hvert kredittkort.

En av fordelene med å bruke Zensum Kredittkort er at du kan spare tid og unngå å måtte fylle ut flere søknader. I stedet kan du fylle ut en enkelt søknad som deretter blir sendt til flere forskjellige banker. Dette kan gjøre det enklere å finne det beste kredittkortet for dine behov.

Det er verdt å merke seg at selv om Zensum Kredittkort kan være en god måte å sammenligne forskjellige kredittkort på, bør du alltid lese vilkårene nøye før du søker. Sørg for å sjekke renter, gebyrer og andre kostnader før du tar en beslutning.

Cashback eller fordelsprogram? Hva er forskjellen?

Når du velger et kredittkort, vil du sannsynligvis bli presentert med to valg: et kredittkort med cashback eller et kredittkort med fordelsprogram. Men hva er egentlig forskjellen mellom disse to alternativene?

Cashback

Cashback-kredittkort gir deg en prosentandel av pengene tilbake på kjøpene dine. For eksempel kan kortet gi deg 1-2% cashback på alle kjøp du gjør. Dette betyr at hvis du kjøper noe for 1000 kroner, vil du få tilbake 10-20 kroner på kortet ditt.

Fordelen med et cashback-kredittkort er at du får direkte belønning for kjøpene dine. Du kan bruke pengene du får tilbake til å betale ned kredittkortregningen din, eller du kan bruke dem til å kjøpe noe annet.

Fordelsprogram

Fordelsprogram-kredittkort gir deg poeng for hvert kjøp du gjør. Disse poengene kan du deretter bruke til å kjøpe varer og tjenester fra kredittkortselskapets samarbeidspartnere. For eksempel kan du få poeng for å kjøpe flybilletter, hotellovernattinger eller elektronikk.

Fordelen med et fordelsprogram-kredittkort er at du kan få tilgang til eksklusive tilbud og rabatter fra kredittkortselskapets samarbeidspartnere. Hvis du er flink til å samle poeng, kan du til og med få gratis reiser eller andre belønninger.

Hva bør du velge?

Det er ingen fasit på hva som er best mellom cashback og fordelsprogram, siden det avhenger av dine personlige preferanser og kjøpsvaner. Hvis du er en person som liker å få direkte belønning for kjøpene dine, kan et cashback-kredittkort være det beste valget for deg. Hvis du derimot liker å samle poeng og få tilgang til eksklusive tilbud, kan et fordelsprogram-kredittkort være mer passende.

Uansett hva du velger, er det viktig å sjekke vilkårene og betingelsene for kredittkortet nøye. Sørg for at du forstår hvor mye cashback eller poeng du faktisk får tilbake, og hva du kan bruke dem til.

Nesten alle kort har reiseforsikring inkludert

En av de vanligste fordelene som følger med kredittkortene i dag er reiseforsikring. Nesten alle kredittkort på markedet i 2023 tilbyr reiseforsikring inkludert i kortet. Dette betyr at du kan spare penger på å kjøpe en separat reiseforsikring når du skal ut på reise.

Det er imidlertid viktig å merke seg at vilkårene for reiseforsikringen kan variere mellom kortene. Noen kort har høyere dekningsbeløp enn andre, mens andre kort kan ha begrensninger på hvilke typer reiser som dekkes. Derfor er det alltid en god idé å lese vilkårene nøye før du velger et kredittkort med reiseforsikring.

Husk også at en av hovedforskjellene fra kredittkort til forbrukslån er beløpet du får lånt. Forbrukslån kan ikke gi deg reiseforsikring og like gode fordeler som et kredittkort kan gi deg.

Når du bruker kredittkortet ditt til å betale for reisen din, vil du vanligvis være dekket av reiseforsikringen automatisk. Men det kan være lurt å sjekke vilkårene for å være sikker på at du er dekket for alt du trenger. Husk også at noen kredittkort kan kreve at du betaler en egenandel hvis du trenger å bruke reiseforsikringen.

Det er viktig å merke seg at selv om kredittkort med reiseforsikring kan være en god løsning for mange, kan det være lurt å også vurdere en separat reiseforsikring. Dette kan gi deg ekstra trygghet og bedre dekning for spesielle behov eller situasjoner.

Hvor viktig er renten på et kredittkort?

Mange lurer på hvor viktig renten på et kredittkort egentlig er. Hvis du betaler tilbake lånt beløp innen rentefri periode, har renten egentlig ikke så mye å si. Men hvis du ikke greier å betale tilbake innen rentefri periode, kan renten på kredittkortet bli en stor ekstrakostnad.

Det er derfor viktig å velge et kredittkort med lav rente hvis du tror det kan være en mulighet for at du ikke greier å betale tilbake innen rentefri periode. Ved å velge et kredittkort med lav rente, vil du unngå å betale unødvendige rentekostnader.

I tillegg til renten, kan det være lurt å se etter andre fordeler som kredittkortet tilbyr. Noen kredittkort kan gi deg rabatter på bensin, mat eller reiser, mens andre kan gi deg gratis reiseforsikring eller andre fordeler.

Det er derfor viktig å finne et kredittkort som passer dine behov og din økonomiske situasjon. Ved å gjøre litt research og sammenligne ulike kredittkort, kan du finne det beste kredittkortet for deg.