2 år etter hjertestansen: Nå snakker Christian Eriksen ut

11/05/2023 11:39

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Christian Eriksen mottok prisen «Årets comeback» under Laureus Awards, der han fortalte om sin bedring etter hjertestans.

Christian Eriksen har åpnet opp om sin nær døden-opplevelse etter at motet hans ble anerkjent under World Sports Awards.

Den danske landslagsspilleren vant prisen «Årets comeback» etter å ha kommet seg etter hjertestans under EM. Lagkameratene skjermet Christian Eriksen da han lå livløs på banen under EM 2021-kampen mot Finland.

Han kom seg gjennom prosessen og er nå utstyrt med en liten enhet for å kontrollere sin uregelmessige hjerterytme. Midtbanespilleren returnerte senere til Premier League, først med Brentford og senere med Manchester United og ikke minst Danmark.

– Det har vært et utrolig halvannet år. Det forandret livet mitt til det verre, men legene og lagkameratene fikk meg tilbake. Jeg var heldig at det ikke skjedde noe alvorlig. Dessverre skjer det, sa Christian Eriksen etter å ha mottatt prisen.

Det skriver Mirror.

– Jeg har ikke endret hverdagen min. Jeg har hatt mer glede av livet, kona og barna. Det er det som er annerledes, la han til.

Christian Eriksen har tidligere forklart hva som skjedde fra hans perspektiv på Parken stadion i København under Danmarks første EM-gruppekamp mot Finland.

– Jeg kjente litt krampe i leggen, og så fikk jeg blackout. Da jeg våknet, var det som å våkne opp fra en drøm. Jeg husker ingenting fra da jeg besvimte. Jeg ligger på ryggen når jeg våkner. Jeg kjenner at de presser på meg. Jeg slet med å puste - og så hørte jeg svake stemmer og leger som snakket, har han tidligere fortalt DR1.

Christian Eriksen har siden hatt en implanterbar kardioverterdefibrillator (ICD) enhet montert på hjertet, som er designet for å oppdage og stoppe uregelmessige hjerteslag. Han måtte forlate Inter Milan på grunn av Serie A-regler mot ICD, men kom sterkt tilbake til Brentford i andre halvdel av forrige sesong før han flyttet til Manchester United i sommer.