25 år gammel fotballspiller døde av hjertestans under trening

05/01/2022 08:46

Emma Sletta

Sport
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Den 25 år gamle fotballspilleren døde tragisk etter å ha kollapset under en treningsøkt. Han ble kjørt til et nærliggende sykehus, men ble erklært død kort tid etter.

Marcos Menaldo, som spilte for Deportivo Marquense i Guatemala, har tragisk dødd etter å ha fått hjertestans under en treningsøkt mandag. 

Det skriver The Mirror.

Den 25 år gamle fotballspilleren hadde klaget over at han hadde problemer med å puste under treningsøkten da han forberedte seg med lagkameratene for den kommende sesongen.

Tragedien fant sted på Marquesa de la Ensenada stadion. Etter at han kollapset, fikk Menaldo HLR-behandling på feltet før han ble kjørt til det nærliggende Hospital de Especialidades, hvor han dessverre døde.

Menaldo, som spilte som en sentral forsvarer, var en populær gentleman blant klubbens fans på grunn av sin innsats under klubbens vellykkede tittelseier forrige sesong.

– Du kommer ikke overraskende ut, sa klubbpresident Hernan Maldonado da han snakket med ESPN om den unge fotballspillerens tragiske og uventede død.

"En ung, dynamisk og jovial person. Dette skjedde med ham. Det er ganske vanskelig og sjokkerende fordi du ikke bare mister en spiller. Du mister en venn."

"Gud har sine planer og sin hensikt, men dessverre har vi dødd. Det var rundt klokken 11 at de ringte meg for å informere meg om at Marcos hadde falt over under trening.

– De overførte ham til sykehuset, hvor de gjorde alt de kunne. Men dessverre ble han erklært død.

Hans død er ikke den første til å sjokkere fotballverdenen de siste ukene. Og det er ikke den eneste hjertestansen heller.

Den kroatiske fotballspilleren Marin Cacic døde under lignende omstendigheter kort tid før jul. Han kollapset også plutselig under en treningsøkt.

23-åringen ble diagnostisert med hjertesvikt kort tid etter å ha blitt fraktet til et nærliggende sykehus.

I likhet med Menaldo kjempet legene utrettelig for å redde Cacics liv. Dessverre var deres innsats forgjeves, og den unge kroaten ble erklært død 23. Desember 2021.