Casper Ruud og Holger Rune klar for ny superduell

24/06/2024 16:00

Emma

Sport
Foto: TV2/NTB/Pressebilde
Foto: TV2/NTB/Pressebilde
Nordens to desiderte største tennisstjerner møtes til nye dueller i Norge og Danmark i høst.

Det er gjennom turneringen Nordic Battle 2024 at de to tennisrivalene igjen skal kjempe mot hverandre over to kamper.

Den første kampen spilles på Varner Arena i Asker den 30. november 2024, mens den andre og avgjørende kampen spilles i Royal Arena i København den 3. desember 2024.

Det skriver TV2 i en pressemelding.

Gjennom de to kampene skal Ruud og Rune avgjøre hvem av de to som er Nordens beste tennisspiller. Casper Ruud er for øyeblikket rangert som nummer åtte i verden på ATP-rankingen, mens Holger Rune er rangert som nummer 15.

– Jeg ser virkelig frem til å spille foran de fantastiske tilskuerne i Norge igjen, og deretter komme på besøk til deg noen dager senere i København i retur. Det er på tide å vise naboene våre nok en gang hvilken nasjon som er den overlegne innen idrett, sier Casper Ruud til sin danske motstander.

Da de to spillerne møttes i turneringen Ultimate Tennis Showdown i Telenor Arena i februar, vant Casper Ruud 3-1 i sett over Rune. Nå vil dansken ha revansj.

– Jeg er glad for at Casper tok imot utfordringen, og jeg gleder meg til å spille foran de danske tilskuerne i København. Jeg håper også å få litt dansk støtte i Oslo, så vi kan vise dem hvem de virkelige vikingene er, forteller Rune.

Begge kampene i Nordic Battle 2024 sendes direkte på TV 2 Play og TV 2s sportskanaler.

– Det er naturlig for TV 2 å være tett på når to av verdens aller beste tennisspillere møtes til duell på norsk og dansk jord. Det ble en folkefest da de spilte mot hverandre i Telenor Arena i vinter, og seerne kan glede seg til tennis av ypperste kvalitet når de nå møtes igjen. I ventetiden kan seerne glede seg til en sommer og høst med de største tennisstjernene fra ATP-sirkuset på TV 2, forteller Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Fra 2024 sikret TV 2 seg rettighetene til ATP-tennis. Avtalen inkluderer alle turneringer på nivåene ATP Masters 1000, ATP 500 og ATP 250. Gjennom sommeren spilles det en rekke ATP-turneringer. Det er spesielt verdt å notere seg ATP-turneringene i Båstad, Montreal og Cincinnati der Casper Ruud skal spille. 

Alle kampene sendes direkte på TV 2 Play og TV 2s sportskanaler.