Danske i sjokk etter møtte med Casper Ruud

02/06/2022 08:18

Emma Sletta

Sport
Den 19 år gamle Holger Rune er Danmarks stortalent / Foto: Shutterstock.com
Den 19 år gamle Holger Rune er Danmarks stortalent / Foto: Shutterstock.com
Det unge danske tennistalentet, Holger Rune, forteller hvordan han er i 'nesten sjokk', etter at hans norske kollega, Casper Ruud, jublet og ropte ham rett opp i hodet i garderoben etter kvartfinaleseieren over dansken i French Open.

På banen så det umiddelbart ut til at Norges Casper Ruud var den rolige, hyggelige gutten i klassen, mens Holger Rune med sine mange følelser i stedet var skurken.

Men slik var det, ifølge Holger Rune, langt fra, da kvartfinalen i French Open i Paris var over.

Her var det en helt annen versjon av nordmannen, den 19 år gamle Holger Rune plutselig hadde rett opp i ansiktet i garderoben etter kampen.

Det forteller Holger Rune til Ekstra Bladet.

"I garderoben skal han og teamet hans passere meg. Laget er faktisk veldig hyggelig, men så går han bare rett opp til meg og roper 'JAAAA' rett opp i hodet mitt," sier dansken.

"Jeg tenkte bare: 'Hva i helvete gjør du?' Det gjør du ikke. Du kan heie på banen så mye du vil og være lykkelig. Jeg gjør det selv når jeg vinner. Men det her er så dårlig stil. Ha litt respekt."

Artikkelen fortsetter under bildet...

Foto: Twitter

Etter oppgjøret har 23 år gamle Casper Ruud også uttalt til pressen at unge Holger Rune skulle «grow up» - altså bli voksen - med henvisning til Holger Runes mange åpenbare frustrasjoner i løpet av kampen.

Men i Holger Runes øyne er det faktisk helt omvendt. Og det er ikke bare på grunn av hendelsen i garderoben.

For også på banen viste Casper Ruud, som har vært på ATP-turneen siden 2015 og som for tiden er nummer åtte i verden, ekstremt usportslig oppførsel, avslører dansken.

– Det hele starter når jeg ber dommeren se etter et merke. Det er veldig nær linjen, og jeg vet ikke om det er inn eller ut. Så sier han: 'Do you have to check every mark?'  (skal du tjekke alle merker, ed.). Og dette var første gang jeg spurte dommeren om det, sier Holger Rune og fortsetter:

"Så sier jeg at han ikke skal snakke til meg. Vi er midt i en tenniskamp. Den hører ikke hjemme noe sted. Men ved sideskiftet fortsetter han og sier 'you don’t talk to people like this'. Og jeg gjentar bare at han ikke skal snakke til meg."

Det var derfor også en grunn til at Holger Rune veldig raskt ønsket å komme seg vekk fra Casper Ruud, da de senere måtte si takk for kampen, forklarer han.

"Jeg ville ikke gi ham en klem. Han fikk en high-five, og så måtte jeg bare komme meg vekk fra ham. Han var så usportslig under kampen og snakket til meg om og om igjen."

Holger Rune føler derfor at Casper Ruud var nedlatende mot ham både på banen og etter kampen - og det har han vanskelig med å forstå.

"Det er litt ambivalent fordi jeg hele tiden har sagt at jeg har en vanvittig respekt for ham og at han er en utmerket tennisspiller, så jeg forstår ikke hvor det kommer fra? Skal jeg gå ned på knærne og gratulere ham?"

– 99 prosent av spillerne i turneen har respekt for meg, også er det ham. Det lever jeg nok med, avslutter Holger Rune.

Kvartfinalen var dermed den endelige destinasjonen for den danske stjernen i French Open. Han tapte med tallene 6-1, 4-6, 7-6, 6-3.

 

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.