Ekspert kommer med dom: Dem skal vi forvente at se på Team Visma til Tour de France

23/06/2024 09:00

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå gir en sykkelekspert en pekepinn på hvem vi kan forvente å se i årets Tour de France.

I år er situasjonen en helt annen enn vanlig.

En rekke uhell, inkludert skader og krasjer, har påvirket nøkkelpersoner i laget, og skapt usikkerhet om deres rolle i Tour de France – eller om de i det hele tatt vil starte.

Normalt har Team Visma satt sammen laget sitt og lagt en klar strategi for Tour de France-troppen omtrent tre uker før rittstart, men i år er situasjonen en annen og eventuelt «uklar».

Ifølge ekspert Christian Moberg er alle scenarier og muligheter i spill for Team Visma | Lease en sykkel.

Det skriver TV2.

Ifølge sykkelekspert Christian Moberg var det nærmest et levende mareritt under forrige ukes Critérium du Dauphiné, og situasjonen ble ikke bedre av at Jonas Vingegaard og Wout Van Aert for tiden trener i Alpene uten å være kjent med planen. Noe resten av befolkningen heller ikke er.

Moberg mener dette skaper stor frustrasjon i Visma-teamets ledelse.

Han (Christian Moberg red.) uttaler: – Det kan godt være at Visma-leiren vurderer å endre strategi helt for Tour de France, sier Moberg, selv om han ikke tror det vil ende med radikale endringer.

Dette kan vi regne med

Hvis du ber Christian Moberg kategorisere rytterne som «trygge», «tvilsomme» eller «helt ekskluderte», ser det slik ut:

Sikre
Sepp Kuss:

Vinneren av fjorårets Vuelta a España har hatt utfordringer med formen, men ifølge Moberg skal det ikke være tvil om valget hans. Kuss trakk seg nylig fra Critérium du Dauphiné da han ikke var helt på topp.

Matteo Jørgenson:

Matteo imponerte også i år ved å ta andreplassen i Dauphiné, der Primoz Roglic tok førsteplassen. Spør du rytteren selv, gleder han seg til å sykle Tour de France.

Tiesj Benoot:

Den belgiske rytteren har nesten alltid vært en fast del av Visma Tour-laget og syklet som vanlig til gode resultater i vårklassikerne, som trolig skulle finpusse Tour de France-formen.

Ifølge Moberg er det ingen tvil om de ovennevnte rytterne, han er mer tvilende til de neste navnene.

Kanskje
Jonas Vingegaard:

Etter en krasj sliter Vingegaard med å bli klar til høydetreningen. Den siste oppdateringen kom fra sportsdirektør i Visma, Grischa Niermann, som sa at det går som håpet, men at det ikke betyr at Jonas er i samme form som i fjor, og at det fortsatt er for tidlig å ta en beslutning om han vil sykle Tour de France.

Wout Van Aert:

Den belgiske rytteren er også litt av en «joker», ettersom han først droppet ut av Touren for å sykle Giro d'Italia i stedet, men måtte avbryte da han brakk kragebeinet og flere ribbein.

Christophe Laporte:

Franskmannen Christophe er tredjemann som for tiden trener i Tignes. Han måtte trekke seg fra Giroen tilbake i mai etter en krasj, noe som betyr at han bare har hatt 11 løpsdager i år.

Wilco Kelderman:

Da Wilco ble erstatter for den skadde kollegaen Steven Kruijswijk i fjor, tror ekspert Christian Moberg at det lett kan skje igjen.

Utelukket
Steven Kruijswijk:

Det er andre året på rad at Steven var noe uheldig under Dauhiné, han krasjet og fikk et brudd i hoften og må derfor sitte ute og se på mens Tour de France ruller på skjermen.

Dylan van Baarle:

Dylan ble også hardt skadet da han brakk kragebeinet i samme vanvidd som lagkamerat Steven Kruijswijk og måtte opereres. Mobergs beste bud for Vismas Tour-lag

Slik vil Visma-teamet se ut, ifølge eksperten:
  1. Jonas Vingegaard

  2. Wout van Aert

  3. Christophe Laporte

  4. Sepp Kuss

  5. Tiesj Benoot

  6. Matteo Jorgenson

  7. Wilco Kelderman

  8. En ottende rytter

Ifølge sykkeleksperten kan et fremtidig lag se slik ut, med forbehold om at det ikke er mye informasjon om fremgangen til Jonas Vingegaard og Wout Van Aert, men at de helt sikkert vil bli inkludert.

Hvem den åttende rytteren blir, har sykkeleksperten absolutt ingen anelse om og kaller plassen «åpen».

– Med sisteplassen tror jeg de er minst like usikre som meg. Jeg er overbevist om at de er på jakt etter en erstatter for Dylan van Baarle, sier Christian Moberg. Han legger til at alternativene kan bli Ben Tulett, Atilla Valter eller Milan Vader, men at ingen av dem har syklet Tour de France før, og at de for tiden sykler Tour of Switzerland.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.