Enda en profesjonell fotballspiller kollapser under kamp

24/11/2021 09:07

Emma

Sport
Tirsdag kveld ble en annen profesjonell fotballspiller hastet til sykehus etter å ha kollapset under en kamp.

Sheffield United-spiller John Fleck ble kjørt til sykehus tirsdag kveld etter å ha kollapset på banen under en Championship-kamp mot Reading.

Sheffield ledet 1-0 på et mål scoret av Jayden Bogle i det 56. minutt da Fleck plutselig kollapset. Lagkameratene hans skyndte seg til ham og han fikk raskt legehjelp.

Den 30 år gamle spilleren ble behandlet på banen på Madejski Stadium i ti minutter før han ble fraktet til sykehus. 

Det skriver Daily Mail.

«Han er på sykehus, han er ved bevissthet og spurte om resultatet. Forhåpentligvis er han ok,» sa Sheffield-sjef Slavisa Jokanovic etter kampen.

"Han er trygg, i gode hender, og vi ber om at alt skal gå bra."

Ifølge Sky Sports News var Fleck «i stand til å stå ved hjelp av en oksygenmaske» og var «bevisst» da han forlot stadion. Imidlertid ble han transportert på en båre.

På Sheffield Uniteds offisielle Twitter-konto bekreftet klubben at midtbanespilleren var ved bevissthet da han forlot stadion. De ønsket ham også en rask bedring.

«Etter det vi har blitt fortalt, er John Fleck bevisst og kommuniserer med nødpersonell etter den forferdelige hendelsen. Vi krysser fingrene for full bedring,» sier Politiet i South Yorkshire i en uttalelse.

Fleck fikk en stående applaus fra publikum da han ble utført av stadion på en båre, hvoretter - som nevnt - ble han ført til et nærliggende sykehus.

Kampen fortsatte kort tid etter at Fleck forlot banen, hvor han ble erstattet av Conor Hourihane. Dommeren valgte å legge til 13 minutter ekstra tid.

Sheffield United klarte å holde på ledelsen på 1-0, og sikret tre poeng. Etter kampen ga de klubbens fans en oppdatering om Flecks situasjon på Twitter.

"3 poeng for bladene. Enda viktigere var at John Fleck var ved bevissthet da han forlot stadion med ambulansen. Vi kommer til å gi fansen en ny oppdatering når den kommer. God bedring, John."

Har skjedd før

Det er langt fra første gang i år at en profesjonell fotballspiller plutselig kollapser under en kamp.

En av de mest kjente sakene er Christian Eriksens kollaps i EM-kampen mot Finland, som ble spilt i Parken i juni.

Siden den gang har det også vært noen få tilfeller i de norske rekkene.

I begynnelsen av november kollapset den 28 år gamle Sogndal-spilleren Emil Pálsson på banen og ble hentet av en luftambulanse etter å ha blitt behandlet på banen i ti minutter. Derutover er det også skjedd flere tilfelder i de lavere danske rekkene.

I tillegg måtte Barcelona-spiss Sergio Agüero også forlate banen med pustevansker og brystsmerter i en kamp. Siden da har det gått rykter om at argentineren må avslutte karrieren. Dette er imidlertid ennå ikke bekreftet.